Uutiset

Työkoneet

Sähköllä tai dieselillä

Wacker Neuson tarjoaa pienimpään, noin 1000 kiloa painavaan kaivukonemalliinsa 803 myös saasteettoman vaihtoehdon. Kyseessä on niin sanottu dual power -versio. Edeco-Tools Oy esitteli uutuutta ensi kertaa Suomessa Lepaa 2014 -messuilla.

Erillisessä voimayksikössä sijaitsevan, 9.6 kilowatin tehoisen sähkömoottorin avulla pyöritetään hydraulipumppua. Kaivuliikkeet ja voimansiirto toteutetaan ilman päästöjä äänettömästi. Kaivukoneen oma dieselmoottori on toinen perinteinen vaihtoehto voimantuotolle.

Hydraulikoneikko kulkee työmaalla kätevästi joko kaivukoneella hinaamalla tai asentamalla koko paketti puskulevyn kiinnikkeeseen. Kuljetusasento ei lisää koneen kokonaisleveyttä.

Pieni 803 sopii kulkemaan sisätiloihin normaaleista ovista ja soveltuu esimerkiksi ahtaiden kellaritilojen saneeraukseen. Leveys on vain 700 millimetriä. Turvakaari koneesta on käännettävissä koneen eteen siellä, missä ovikorkeutta ei ole riittävästi.

Sähköhydraulinen käyttö lisääkin minikaivukoneen käyttöalueita reilusti. Kun työ alkaa, kuljettaja kytkee 190 kiloa painavan HPU8 –gvoimayksikön hydrauliletkut koneeseen ja äänetön sekä saasteeton työskentely voi alkaa. Koska letkut kytketään alavaunuun, säilyy 360 asteen työskentelyalue. Tosin maassa kulkevia hydrauliletkuja pitää varoa esimerkiksi konetta siirrettäessä.

HPU8 –yksikkö on Wacker Neusonin mukaan kehitetty juuri 803-minikaivukoneen pariksi. Maksimi käyttölämpötila täydellä teholla on peräti +45 astetta. Laitteen jäähdytystehoa onkin kasvatettu.

Wacker Neusonin mukaan Euroopan konevuokraamot ovat olleet kovasti kiinnostuneita ottamaan uutuuden valikoimiinsa. Voimayksikön helppo kytkentä ja kaivukoneen kompakti koko antavat paljon mahdollisuuksia yksityisillekin käyttäjille.

Lue seuraavaksi