Uutiset

Työkoneet

Sähköinen Konti-minikaivukone

Konti, sähköllä toimiva minikauvukone Suomesta.

Suomalaisen Kontin kehittämä sähköinen minikaivukone on tehty muuttamaan maailmaa. Sen ensiesittely tapahtuu Saksan Bauma-messuilla.

Konti-sähkökaivukone on varustettu tehokkaalla sähkömoottorilla ja litium-ioni-akustolla. Konetta voidaan käyttää ilman verkkosähkösyöttöä ja akun lataus riittää koko työpäiväksi. Lisäksi Kontin sähkökaivukonetta voi käyttää myös normaaliin pistorasiaan kytkettynä, jolloin käyttöaikaa voidaan pidentää.

”Ainutlaatuisten teknisten ominaisuuksiensa ansiosta Konti on jopa 20 prosenttia tehokkaampi kuin vastaava perinteinen kone”, kertoo Kontin tekninen johtaja Matti Heiska.

Hiljainen ja edullinen vaihtoehtoehto

Päästötöntä ja melutonta kaivukonetta voi käyttää sisätiloissa ja ketterän kokonsa ansiosta se mahtuu kulkemaan kapeistakin ovista. Kontista puuttuu kaivukoneille tyypillinen tärinä, joten työergonomia on hyvä. Huoltovapaa sähköjärjestelmä tekee käytöstä ja huollosta edullista.

Ominaisuuksiensa ansiosta Konti-kaivukone sopii perinteisten maansiirtoyritysten lisäksi hyvin muun muassa puutarhureille ja kiinteistöyhtiöille niin kaupunkiympäristöön kuin sisätiloihin.

”Tekniikka on kehittynyt viime vuosina kovaa vauhtia, mutta työkoneisiin ympäristö- ja käyttäjäystävällisyys on tullut jälkijunassa. Konti tuo nämä ominaisuudet sinne, missä niillä todella on väliä – kaupunkeihin ja sisätiloihin. Samalla myös käyttökustannukset madaltuvat merkittävästi”, Matti Heiska kertoo.

Konti on vuonna 2015 perustettu suomalainen yritys, joka kehittää, myy ja vuokraa sähköisiä rakennustyökoneita. Minikaivukone on yhtiön ensimmäinen tuote ja se on esillä Saksan Bauma-messuilla.

Lue seuraavaksi