Uutiset

Työkoneet

Rototilt esittelee QuickChange™-järjestelmän uusimman sukupolven

Rototilt QuickChange™ on kallistuville kauhanpyörittäjille, pikaliittimille ja työlaitteille tarkoitettu täysautomaattinen pikakiinnitysjärjestelmä. Verrattuna tähän asti markkinoilla olleisiin ratkaisuihin sen luvataan lisäävän merkittävästi laitteistojen suorituskykyä, turvallisuutta ja käyttöikää. Kyseessä on Rototiltin menestyksekkään työlaitekiinnike- ja pikaliitintekniikan pitemmälle kehitetty versio.

”Ottamalla haltuumme tuotekehittelyn koko järjestelmän laajuudelta, pystymme edistämään tekniikkaa aivan uudella tavalla, minkä ansiosta olemme voineet jättää useita patenttihakemuksia. QuickChange™ on kaikkien aikojen suurin tuotekehitysprojektimme, jonka tuloksena kaivukoneiden käyttäjille ja yhteistyökumppaneillemme, kuin myös meille, avautuu aivan uusia mahdollisuuksia. Tähän panostukseen ryhdyimme asiakkaiden esitettyä yhä enenevässä määrin toiveita saada meiltä kokonaisratkaisuja, joissa kokonaisvastuu tuotteesta on meillä”, sanoo Rototiltin tuotepäällikkö Sven-Roger Ekström.

”Tämä on myös mittava panostus turvallisuuteen, koska Rototiltin palkittu SecureLock™- turvalukko kuuluu vakiovarusteena QuickChange™-pikakiinnitysjärjestelmään.”

”Täysautomaattinen pikakiinnitysjärjestelmä lisää huimasti tehokkuutta, kun kuljettajan ei tarvitse poistua hytistä edes vaihtaessaan hydraulista työlaitetta toiseen. Samalla turvallisuus paranee merkittävästi, kun kenenkään ei tarvitse liikkua koneen ympärillä työlaitevaihtoja varten eikä varoa putoavia tai heiluvia työlaitteita”, Sven-Roger Ekström jatkaa.

50 prosenttia suurempi hydrauliöljyn virtaus

Aivan uusi rakenne mahdollistaa vaikuttavan hydraulivirtauksen, jopa 50 prosenttia enemmän kuin kilpailevissa ratkaisuissa, luvataan Rototiltiltä. ”Tämä on etu mahdollisuudesta rakentaa kaikki alusta alkaen. Emme ole tyytyneet vain yrittämään parantaa osia vanhasta ratkaisusta. Olemme valinneet täysin kompromissittoman etenemistavan”, sanoo Rototiltin tutkimus- ja kehitysjohtaja Niklas Bjuhr.

”Tehokkuus ja turvallisuus kulkevat käsi kädessä. Rototilt QuickChange™ varmistaa nyt, että koneen kuljettaja saa molemmat riippumatta siitä, mitä hänen työhönsä kuuluu ja miten hänen kaivukoneeseensa on varusteltu, Sven-Roger Ekström lupaa.

Laajat testaukset ovat Rototiltin mukaan osoittaneet, että Rototilt QuickChange™-pikakiinnitysjärjestelmän hydrauliikka pidentää käyttöikää huomattavasti verrattuna aiempiin markkinoiden parhaisiin ratkaisuihin.

”Jouduin tarkastamaan luvut toiseen ja vielä kolmanteenkin kertaan, ne vaikuttivat liian hyviltä ollakseen totta. Tässä kehitysosastomme on jälleen onnistunut ylittämään itsensä, ja tässä on yksi syy siihen, että johtavat konevalmistajat ovat nyt kiinnostuneet täysautomaattisesta pikakiinnitysjärjestelmästämme”, sanoo Rototiltin markkinointi- ja myyntijohtaja Per Väppling.

Kehittämisprojekti on muutoin pidetty varsin tiukasti salassa. Tähän on kaksi syytä:

”Toisaalta olimme asettaneet tavoitteemme hyvin korkealle, emmekä halunneet kertoa niistä mitään ennen kuin meillä oli 100 prosentin varmuus siitä, että tämä uusi täysautomaattinen pikakiinnitysjärjestelmämme täyttää kaikki lupauksemme. Toisaalta halusimme täyttää asiakkaitten tarpeet pikaisin toimituksin heti lanseerauksen jälkeen”, todetaan Rotiltin tiedotteessa.

Rototilt QuickChange™-järjestelmän toimitukset alkavat huhtikuussa 2020.

Lue seuraavaksi