Uutiset

Työkoneet

Rotoset pyörittää kauhaa kotimaisesti

Rotoset Oy on vuonna 2008 perustettu suomalainen ympäripyörivien kauhankallistajien eli rototilttien suunnitteluun ja kokoonpanoon erikoistunut yritys.

Rotoset Oy on jo vuodesta 1999 alkaen kaivukoneiden lisälaitteita valmistaneen Eurosteel Oy:n tytäryhtiö. Eurosteel Oy toimittaa vuosittain noin 2.000 lisälaitetta kaivukoneisiin ja vientiä on yli kymmeneen maahan. Molempien yritysten taustalla on vahva tuotekehitys- ja korkean teknologian konepajaosaaminen jo kymmenien vuosien ajalta.

Ensimmäinen malli on 15-23 tonnin kaivukoneille

Nyt esitelty Rotoset 23 -malli on tarkoitettu kaivukoneisiin painoluokissa 15-23 tonnia. Se on yrityksen ensimmäinen tuote vuonna 2009 laajenevaan mallistoon. Testausta kenttäolosuhteissa on tehty luonnollisesti usean kuukauden ajan ja sarjatuotanto on aloitettu syksyllä 2008.

”Halusimme laajentaa tuotevalikoimaamme ja nyt aloitettu rototiltti -tuotanto sopi tähän kuvioon erinomaisesti”, kertoo Eurosteel Oy:n hallituksen puheenjohtaja Asko Kamppinen. ”Kyseessä ei suinkaan ole mikään hetkessä kehitetty tuote vaan useamman vuoden tuotekehityksen tulos, joka on nyt viety sarjatuotantoon”, lisäävät Eurosteel Oy:n toimitusjohtaja Kari Töyli ja Rotoset Oy:n johtaja Kari Mikkilä. ” Ja toki tuotekehitys jatkuu kentältä tulevan palautteen myötä”, lisää Mikkilä.

Rotoset -malliston suunnittelun lähtökohtana on ollut rakentaa kestävä tuote vaativaan ammattikäyttöön. Runko on erityisvahvaa teräsvalua. Kierukkavaihde on vahva, itselukittuva ja tarkka. Kestävän rakenteen takaa mm. paksut tapit, korvakkeet ja liittimet.

Kallistussylintereinä olevat erittäin lyhyet teleskooppisylinterit eivät haittaa työskentelyä ahtaissakaan paikoissa ja eivät ole tiellä kuljetuksen aikana. ”Uskomme, että kotimaisuus ja tehtaan läsnäolo kotimarkkinoilla antavat meille etuja, joita ulkomaisilla kilpailijoillamme ei ole. Huolto- ja varaosapalvelut toimivat nopeasti ja yhteinen kieli helpottaa yhteydenpitoa vaikka suoraan urakoitsijaan”, toteaa Asko Kamppinen. ”Väittäisin Rotoset -pyörittäjän olevan kestävin johtuen vahvoista materiaalivalinnoista.

Painoa on tietenkin hieman enemmän, mutta se ei vaikuta oleellisesti tämän kokoluokan koneissa. Myös käytettävyys nopeasti vaihdettavan alaliittimen myötä on huippuluokkaa, lisää Kamppinen.

Yhdessä Eurosteel Oy:n lisälaitteiden kanssa Rotoset tuotteet muodostavat saumattomasti yhteensopivan malliston, joka tarjoaa asiakkaille kokonaisvaltaisen lisälaitevalikoiman kaivukoneisiin. Rotoset Oy:n tuotteita on toimitettu vuoden 2008 aikana Suomeen ja vientitoiminta Eurooppaan aloitetaan vuonna 2009. Eurosteel Oy:n vakiintuneita myyntikanavia on tarkoitus käyttää myös Rotoset tuotteiden myynnissä.

Lue seuraavaksi