Uutiset

Työkoneet

Rotatorilla uutuustulva Mansen Mörinöillä

Hitachi ZX6 -sarjan uutuudet 

Hitachi lanseerasi 2015 kolme uuden sukupolven Zaxis-mallia. Tuolloin esiteltyjen tela-alustaisten kaivukoneiden mallimerkinnät olivat ZX250LC-6, ZX300LC-6 ja ZX350LC-6. Myös suuremmat yli 35t kaivukoneet uusiutuvat 6-sarjalaisiksi 2016 vuoden aikana EU:n uusien päästömääräysten ja turvallisuuteen liittyvien direktiivien tiukentuessa.

ZX6-sarjan koneista Mansen Mörinöillä on esillä kaikki kolme uutta mallia. ZX6-sarjan suunnittelun lähtökohtina ovat olleet käytettävyys, tuottavuus ja kuljettajaystävällisyys. Suurimmat muutokset löytyvät ZX300LC-6 mallista, jossa on nyt yksi luokkansa tehokkain moottori. Myös työhydrauliikka on tehokkaampi, sillä ZX300LC-6 mallin pumput perustuvat ZX350LC-6 malliin. Kaivuvarsi, puomi ja alavaunu perustuvat aikaisempaan ZX290LC-5B-malliin.

Uudet ZX6-mallit sisältävät monia innovatiivisia uudistuksia. EU:n tason IV päästömääräykset saavutetaan Urea SCR (Selective Catalytic Reduction)-järjestelmän ja katalysaattoreiden avulla. Päästöjä osaltaan on pienentämässä myös EGR-järjestelmä (Exhaust Gas Recirculation – pakokaasun takaisinkierrätysjärjestelmä), muuttuvageometrinen turbo ja monet muut muutokset. Uusi TRIAS II-hydraulijärjestelmä on osaltaan varmistamassa koneiden tuottavuutta ja sen avulla on saatu myös hydraulihäviöitä minimoitua. Moottoritekniikkaan on tullut myös lukuisia parannuksia, kuten uudelleen muotoillut männät, uudelleen järjestelty polttoainelinjasto sekä DLC-suojatut suuttimet (Diamond Like Carbon).

Uudet 5-sarjan Bomag yksivalssijyrät Suomen ensiesittelyssä Rotatorilla

Mansen Mörinöillä esitellään uudet saksalaiset 5-sarjan Bomag yksivalssijyrät. Esillä on D-mallin jyrien lisäksi myös Bomag Variocontrol (BVC) jyrä sekä tärylätkiä. Variocontrol jyrä luovutetaan Mansen Mörinöiden jälkeen Rotarent Oy:lle, josta ne ovat jatkossa asiakkaiden vuokrattavissa.

Hitachi ZW6- kompaktit pyöräkuormaajat

2016 vuoden aikana saadaan ensimmäiset Hitachi ZW6-sarjan kompaktit pyöräkuormaajat Suomeen. Uudet mallit ovat ZW65-6, ZW75-6 ja ZW95-6. ZW6-sarjan kompaktit pyöräkuormaajat ovat työpainoltaan 4.7-5.4t. Kaikki kolme mallia on luokiteltu KUP 45-luokkaan.

Johnston imulakaisukoneet Rotatorin valikoimaan

Johnston Sweepers lakaisukoneet laajentavat Rotatorin kattavaa kone- ja laitevalikoimaa entisestään, kun joukkoon liittyvät Johnston Sweepersin kiinteistönhuoltoon tarkoitetut lakaisu- ja harjakoneet. Aluksi koko kattavasta tuotevalikoimasta ensiesittelyyn Mansen Mörinöille poimitaan kaksi- ja kolmiharjaiset nk. kompaktimallit C201 ja C401. Mallimerkintä tarkoittaa tässä tapauksessa roskasäiliön kokoa (esim. 201 tarkoittaa 2 m3 roskasäiliötä ja 401 4 m3 säiliötä). Myöhemmin joukkoon liittyvät kuorma-autoalustalle rakennetut lakaisukoneet, joiden alustana on normaali kuorma-auto ja päällirakenteena koko lakaisukoneisto. Koneiden voimanlähteinä on dieselmoottori ja ajo-, harjaus- ja kippaustoiminnot toimivat hydrostaattisesti hydrauliikalla.

Lakaisukoneiden sesonki alkaa lumien sulamisen jälkeen, hiekoitussepelin poistolla ja jatkuu aina lumen tuloon asti. Rotatorin tavoitteena on olla seuraavan kolmen vuoden kuluessa lakaisukoneiden johtava toimittaja Suomessa. Koneiden myynnistä Rotatorilla vastaa Ari Lepistö.

www.rotator.fi
www.mansenmorinat.fi

Lue seuraavaksi