Uutiset

Työkoneet

Rotator ja Nissan – neljä yhteistä vuosikymmentä

Kuluvana vuonna juhlistetaan Rotatorin ja Nissan Forkliftsin 40 vuotta kestänyttä yhteistyötä. Rotator on Nissanin pitkäaikaisin jälleenmyyjä Euroopassa, mutta samalla Nissan on myös pisimpään saman edustajan kanssa yhteistyötä tehnyt trukkimerkki Suomessa.

Neljänkymmenen vuoden aikana pysyvää on ollut ainakin trukkikaupan muutos. Japanilaiset merkit koettiin Suomessa vieraaksi Nissanin tullessa markkinoille 1970-luvulla. Tällä hetkellä japanilaismerkeillä on kuitenkin huomattava markkinaosuus maamme trukkimarkkinoilla. Nissan-trukkien valikoima vaihtelee 1,25 tonnin sähkötrukista 8 tonnin polttomoottoritrukkiin 2,5 tonnin polttomoottoritrukin olleessa valikoiman myydyin koneluokka.

Trukkihankinnan yhteydessä asiakas haluaa nykyisin samaan pakettiin huollot, kunnossapidot ja pääomakulut. Rotatorin valtteja kilpailussa ovat erityisesti koko Suomen kattava huoltoverkosto ja laajat palvelut käyttökoulutuksista aina trukkien etäseurantajärjestelmiin. Rotatorin trukkikaupassa vuodesta 1974 mukana olleen materiaaliosaston myyntijohtaja Jari Marjamäen mukaan pelkästään hyvä trukki ei enää riitä, sillä toimittajalla täytyy olla tarjottavanaan myös kattavat huolto- ja kunnossapitopalvelut:

”Tänä päivänä asiakkaat haluavat häiriöttömän ja jatkuvan prosessin. Se tarkoittaa, että huollon pitää olla paikalla välittömästi. Tulevaisuudessa trukkien käyttöä seurataan langattomasti tietokoneiden avulla, jolloin tieto häiriöstä on huollolla välittömästi ja käyttökatkoihin päästään käsiksi entistä nopeammin”, linjaa Marjamäki.

Lue seuraavaksi