Uutiset

Työkoneet

Roclan automaattitrukki

Rocla on kehittänyt uuden automaattisen työntömastotrukin, jonka ansiosta uudet asiakkaat voivat hyötyä automaatiosta ensimmäistä kertaa. Automaattitrukkia voidaan käyttää nyt myös perinteisen manuaalityöntömastotrukin sijaan. Rocla ART (automated reach truck) on täysiverinen automaattitrukki, joka sopii erinomaisesti kuormalavojen käsittelyn automatisointiin aina 10 metrin korkeuteen asti logistiikkakeskuksissa ja varastoissa. Kompaktin kokonsa ja ketterän kääntösäteen ansiosta ART voi työskennellä tavallisissa kolmen metrin levyisissä työntömastotrukkikäytävissä ilman ongelmia. ART:n innovatiivinen teknologia ja ohjelmistot tekevät lastinkäsittelystä huomattavasti aiempaa nopeampaa, niinpä se haastaa muiden automaattitrukkien lisäksi myös manuaaliset työntömastotrukit.

Työntömastotrukeilla työskentely on haastavaa ja raskasta työtä, niinpä joillakin teollisuuden aloilla on ollut jopa työvoimapulaa työntömastotrukkikuljettajista. Itsestään ajaville työntömastotrukeille on ollut jo pitkään kysyntää, kuitenkin tämän toiminnon automatisointiaste on jäänyt alhaiseksi. Työntömastotrukki on lastinkäsittelyn tehokas työjuhta, joka nostaa raskaita lasteja kapeissa käytävissä aina vain korkeammalle. Automaatio, joka on lisätty manuaalityöntömastotrukkiin, ei pysty täysin vastaamaan näihin haasteisiin. Näiden semiratkaisujen ohjelmistot eivät myöskään pysty hyödyntämään automaatiota riittävän tehokkaasti.

Rocla ART on täysiverinen automaattitrukki, jonka suunnittelussa tutkittiin varastojen työprosesseja ja haastateltiin sekä videoitiin työntömastotrukkikuljettajia. Tämän käyttäjätutkimuksen avulla saatiin prosessien ongelmakohdat hyvin selville, ja pystyttiin kehittämään hyvä ja toimiva automaattinen vaihtoehto manuaalitrukille. 

Rocla ART on suunniteltu erityisesti korkeisiin nostoihin aina 10 metriin asti. Innovatiivinen dynaaminen skannaustekniikka parantaa tehokkuutta vaarantamatta turvallisuutta. Se käyttää kolmea skanneria säätämään nopeutta ja kulmaa dynaamisesti kääntymisen aikana. Jos esteitä ei havaita, automaattitrukki säilyttää nopeutensa myös käännöksissä, mikä lisää työskentelyn tehokkuutta.

ART:hen on kehitetty useita uusia turvajärjestelmiä, joilla varmistetaan turvallisuusvaatimusten täyttyminen lisääntyneen tehokkuuden käsittelemiseksi. Dynaaminen vakautusjärjestelmä seuraa jatkuvasti nopeutta, lastin painoa ja korkeutta, ja varmistaa, että lastinkäsittely on aina vakaata. Paineen kompensointijärjestelmän ansiosta lastinkäsittely on aina tehokasta ja jatkuvaa lastin painosta riippumatta. Törmäyksen tunnistustoiminto varmistaa myös lastinkäsittelyn turvallisuuden.

Itsestään ajavat trukit tarjoavat jatkuvaa ja luotettavaa 24/7 toimintaa täydellisellä jäljitettävyydellä tehtaissa ja varastoissa. Asiakkaat pystyvät lisäämään logistiikkatoimintojensa turvallisuutta ja tehokkuutta, vähentämään TCO:ta ja luomaan joustavan toiminnan yhdistämällä Roclan automaatti- ja manuaalitrukkeja. Roclan AGV-ratkaisut tarjoavat entistä parempia työkaluja asiakasprosessien parantamiseen, sillä Rocla kehittää täysin uutta digitaalista AGV-ratkaisuympäristöä, nimeltään Easy AGV. Näin Rocla voi tarjota täysin skaalautuvia automaatioratkaisuja kaikille asiakkaille maailmanlaajuisesti.

Lue seuraavaksi