Uutiset

Työkoneet

Rocla sai red dot -muotoilupalkinnon kuudetta kertaa

Rocla on saanut arvostetun Red Dot –muotoilupalkinnon Cat®EP14-20A(C)N(T) 48V-vastapainotrukille, joka on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Kilpailun 40-jäseninen tuomaristo testasi Saksassa 55 eri maasta kilpailuun lähetettyjä 5 500 tuotetta, joista voittajat valittiin. ”Hyvän muotoilun ja innovaation etsimisessä” tuomariston arviointi keskittyi sellaisiin kriteereihin kuin innovaation taso, toimivuus, muodollinen laatu, pitkäikäisyys ja ergonomia. Roclan suunnitteleman trukin erinomainen käyttäjäkokemus ja älykäs toiminnallinen muotoilu vakuuttivat tuomariston jo kuudetta kertaa.

Roclan tuotekehitys on suunnitellut uuden Cat® 48V-vastapainotrukkimalliston kuljettajaa varten. Perusteellinen käyttäjätutkimus oli lähtökohta vastapainotrukin suunnittelulle, minkä ansiosta trukissa on Roclan mukaan useita innovaatioita, jotka luovat parhaan käyttäjäkokemuksen kuljettajalle.

”Siitä hetkestä lähtien, kun kuljettaja astuu trukkiin ja alkaa ajaa, kaikki tuntuu juuri oikealta. Ajaminen ja lastinkäsittely on helppoa, turvallista ja mukavaa trukin innovatiivisten ominaisuuksien ja ergonomisen kuljettajantilan ansiosta. Ensimmäistä kertaa vastapainotrukissa on mullistava 360°-ohjaus, mikä tekee kääntymisestä erittäin ketterää. Se mahdollistaa trukin kääntämisen vastakkaiseen suuntaan (180°) ilman pysäytystä, mikä nopeuttaa työskentelyä ja pitää lastin aina vakaana myös vauhdikkaassa käännöksessä ilman sivulle heilahdusta”, kerrotaan Roclalta.

”Olemme ylpeitä saadessamme Red Dot Winner -palkinnon jo kuudennen kerran. Tuomaristo muuttuu vuosittain ja tuoreet silmät tarkastelevat ja arvostelevat tuotteita. Tämä trukki vetää huomiota puoleensa paitsi muotoilukilpailun myös lisääntyneen tuotantomäärän ja parantuneen asiakastyytyväisyyden näkökulmista. Koko suunnittelutiimin kanssa olemme enemmän kuin iloisia nähdessämme työmme menestyvän monella eri alueella”, kertoo Roclan muotoilun ja käyttäjäkokemuksen päällikkö Kero Uusitalo.

Roclalta luvataan, että Cat:n Responsive Drive System, mukautuva ajojärjestelmä reagoi välittömästi polkimen liikenopeuden muutoksiin, minkä vuoksi kaikki ajotoiminnot ovat helposti hallittavissa. Kaarreajo, pysäytykset ja liikkeellelähdöt sujuvat pehmeän kontrolloidusti. Älykäs ohjaus mukautuu trukin nopeuteen niin, että kuljettaja huomaa trukin paremman hallittavuuden matalissa ajonopeuksissa ja tarkkuutta vaativissa nostotehtävissä, mutta toisaalta trukki muuttuu tarvittaessa erittäin nopeaksi ja tehokkaaksi hyödyntäen koko suorituskykyään. Kaarrehidastus, mikä vähentää automaattisesti ajonopeutta kaarteissa, on toinen esimerkki trukin mukautumisesta ajon aikana. Kaarrehidastus toimii niin luonnollisesti, että kuljettaja ei tunne äkillistä heilahdusta tai muutosta trukin käyttäytymisessä lisäten kuljettajan turvallisuutta ja mukavuutta.

Uuteen Cat EP25-35N -vastapainotrukkimallistoon on kehitetty valmistajan lupaamana markkinoiden edistyksellisin nelipyöräohjaus kahdella ajomoottorilla (dual drive), mikä tekee trukista todella ketterän. Se ohjautuu yli 100 astetta kääntyvien takapyörien ansiosta ahtaassakin tilassa vaivattomasti. Myös peruutettaessa kääntyminen tapahtuu välittömästi ilman puskemista. Tämän ainutlaatuisen innovaation ansiosta trukin pito ja ketteryys on markkinoiden paras tässä kokoluokassa.

”Myös trukin ohjaamo on suunniteltu käyttäjälähtöisesti: trukkiin on erityisen helppoa nousta ja poistua suuren askelman, tukevan käsikahvan ja trukin ergonomisen kaarevan muotoilun ansiosta. Älykkäästi muotoillut etupaneeli ja vastapaino varmistavat kuljettajan esteettömän näkyvyyden sekä eteen että taakse. Ainutlaatuinen mukautuva ajo- ja ohjausjärjestelmä uudella käsinojalla, värinäytöllä ja polkimilla reagoi käyttäjän liikkeisiin tarkasti ja odotetusti, minkä ansiosta käyttäjällä on täysi kontrolli trukkiin”, päätetään Roclan tiedotteessa.

Lue seuraavaksi