Uutiset

Työkoneet

Rocla 75 vuotta

Rocla Oy, Järvenpäässä toimiva trukkeja ja automaatiojärjestelmiä suunnitteleva, valmistava ja markkinoiva yritys täyttää 75 vuotta. Rocla kasvaa voimakkaasti ja työllistää 400 ammattilaista tuotekehityksessä, tuotannossa ja automaatioliiketoiminnassa tukitoimintoineen.  Roclalaiset kokoontuivat juhlakuvaan Suomi 100 -vuoden hengessä. Yritys perustettiin kesäkuussa 1942 valmistamaan kamiinoita sodankäynnin tarpeisiin. Sodan loputtua tuotevalikoima siirtyi kamiinoista ja putkisängyistä varastokärryihin, haarukkavaunuihin ja erilaisiin kuljettimiin. Ensimmäinen sähkötrukki suunniteltiin 1960-luvulla, ja ensimmäinen automaattitrukki (vihivaunu) 1983.

Nykyään Rocla Oy on osa japanilaista Mitsubishi Nichiyu Forklift -konsernia. Roclan tuotekehitys vastaa sähköisten varasto-, vastapaino- ja automaattitrukkien suunnittelusta MN:n globaalina tuotekehityskeskuksena. Markkinoiden paras käyttäjäkokemus on tuotesuunnittelun ydin.

Roclan vahvuutena onkin asiakkaan prosessien syvä ymmärtäminen ja niiden kehittäminen. Säilyttääkseen edelläkävijäasemansa markkinoilla Rocla panostaa voimakkaasti innovointiin, ja on kehittämässä kokonaan uutta digitaalista automaatioratkaisuympäristöä, jota kutsutaan Easy AGV -nimellä. Tämän avulla yritys pystyy tarjoamaan aiempaa helpommin täysin skaalautuvia automaatioratkaisuja kaikille kumppaneille ja asiakkaille maailmanlaajuisesti.

Voimakkaan globaalin automaatioliiketoiminnan kasvun ansiosta Rocla panostaa myös uusiin resursseihin ja on rekrytoinut jo useita uusia roclalaisia eri tehtäviin. Tälläkin hetkellä yritys etsii viittä uutta ammattilaista ohjelmistokehitykseen.

Rocla Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi sähköisiä varasto- ja vastapainotrukkeja sekä automaattitrukkijärjestelmiä sekä niiden elinkaarenaikaisia palveluja, jotka tehostavat asiakkaiden logistiikkatoimintoja ja vähentävät logistiikan kustannuksia. Roclan valmistamia varasto- ja vastapainotrukkeja myydään myös Mitsubishi Forklift Trucks ja Cat® Lift Trucks -merkeillä jälleenmyyjäverkoston kautta globaalisti. Rocla on osa kansainvälistä Mitsubishi Nichiyu Forklift -yhtiötä, joka on nimennyt Roclan globaaliksi tuotekehityskeskukseksi konsernissaan. Markkinoiden paras käyttäjäkokemus on tuotesuunnittelun ydin. Roclan koko tuotekehitys ja tuotanto sijaitsevat Järvenpäässä.

Lue seuraavaksi