Uutiset

Työkoneet

RinoMachine Oy – Laitteet rakentajille

RinoMachine Oy on täysin uusi rakennus- ja maarakennusalan toimija. Se tarjoaa runsaan kattauksen erilaisia työkaluja ja laitteita niin rakennuksilla työskenteleville kuin maarakentajillekin. Pääosan valikoimasta muodostaa Talhu Oy:n laaja sorttimentti, mutta omaa maahantuontiakin ollaan aloittamassa. Atlas Copco on Talhun yksi päämerkeistä. Raision konttorin vetäjällä Juha Nurmella on pitkä kokemus autojen ja koneiden maahantuonnista Euroopasta, joten näissäkin asioissa asiakkaita autetaan tarpeen mukaan. Esimerkiksi kylmäautojen suhteen Juhalla on laaja kontaktiverkko ja niiden maahantuonnissa apua tarjotaan asiakkaiden niin halutessa.

Raisioon avattu toimipiste on niin sanotusti Showroom-tyyppinen.

Nurmen mukaan laajempaan Rino Group Oy -yritysryppääseen kuuluvan RinoMachinen konsepti on mietitty tarkkaan erittäin asiakaslähtöiseksi.

Muun muassa Kai Salovuoren omistamaan ketjuun kuuluvat RinoMachinen lisäksi osakeyhtiöt RinoLift, RinoInfra sekä RinoTrans. Näistä kauimmin on toiminut pääasiassa pääkaupunkiseudulla erilaista nostokalustoa vuokraava RinoLift.

”Olen tehnyt aiempaa työuraa autokaupan puolella ja mielestäni sieltä on paljon ammennettavaa ehkä hieman konservatiivisen konekaupankin puolelle. Lähdemme heti

Ruotsalaiset MPP-polttoainesäiliöt on valmistettu alumiinista ja niiden käyttöikä on valmistajan mukaan moninkertainen muovisiin nähden. Juha Nurmi kertoo, että esimerkiksi kuvan 250 litran vetoinen säiliö ja siihen asennettava pumppupaketti mittarilla, neljän metrin letkulla ja pistoolilla varustettun maksaa reilusti alle 2 000 euroa. Säiliö on helppo kiinnittää vaikka pickupin lavalle tai pakettiauton väliseinää vasten. Myös 150 ja 400 litran tilavuudet löytyvät.

alusta asti siitä, että viemme koneet ja laitteet kokeiltavaksi työmaalle ja järjestämme toimitiloissamme ajankohtaan sopivia asiakastilaisuuksia. Esimerkiksi syksyllä voimme esitellä työmaalämmittimiä asiakkaillemme täällä Voudinkadulla Raisiossa. Muun muassa tärylätkän, täryjuntan ym. saa meiltä myös kokeiltavaksi ennen ostopäätöstä”, toteaa Nurmi aluksi.

Uudet toimitilat sijaitsevatkin aivan Turku-Rauma -tien kupeessa eli tuotteisiin on helppo poiketa tutustumaan. Näkyvyys on taattu vilkkaan kasitien varrella.

”Lähdimme siitä ajatuksesta, että ”showroom” -tyyppinen tila tuo uutta ajattelutapaa ja palveluhenkisyyttäkin alalle. Painopiste esillä olevissa tuotteissa on tällä hetkellä Atlas Copco -valikoimassa. Niiden suhteen nopea saatavuus taataan. Esimerkiksi tärylätkiä, ja uppopumppuja pidetään aina varastossa eli meiltä saa heti tiettyjä volyymituotteita matkaan. Tai viemme tarpeen mukaan laitteen myös itse työmaalle ja annamme opastuksen”, jatkaa Nurmi.

Nurmi ihmettelee, että alalla ei yleensä näy hintoja esimerkiksi lehti-ilmoituksissa tai nettisivuilla. RinoMachine aikoo olla jatkossa avoin myös tässä suhteessa. Hän lupaa myös, että asiakasta ei jätetä työmaallaan pulaan. Jos laite särkyy, viedään huollon ajaksi toinen vastaava tuote tilalle.

RinoMachinen oma edustus on hollantilainen Hoeflon, joka valmistaa tela-alustaisia kappaletavaranostimia eri kokoluokkiin. Ensimmäiset tulevat olemaan näytillä Maxpossa. Tulossa on myös henkilökorilla varustettuja nostimia. Nostimet tulevat jatkossa löytymään myös sisaryhtiöltä eli konevuokrausta tekevältä RinoLiftiltä. Kuvan pieni C1-mallin nosturi on varustettu lasien ja levyjen nostoon tarkoitetulla, myös Hoeflonin omaa tuotantoa olevalla lisälaitteella.

Talhu Oy:n ja samalla RinoMachinen tuotevalikoima on todella laaja. Atlas Copcon -”kompaktilinjan” lisäksi löytyy ratkaisut rakennustyömaiden energian- ja lämmöntuottoon. Erilaiset pienkoneet betonitöihin teräksen taivuttajista betonihiertimiin löytyy myös. Sen lisäksi työmaatekniikkaa: muun muassa tikkaita, telineitä, aitoja ja imureita. Tiivistettynä voisi sanoa, että niin rakennus- kuin maarakennustyömaalla käytettävien kompaktien laitteiden ja koneiden tarjonta on täydellinen.

”Me edustamme lähes kaikkia Talhun tuotteita Varsinais-Suomessa. Olemme järjestämässä parhaillaan myös omaa huoltoa. Allekirjoitamme sopimuksen yhteistyökumppanin kanssa näinä päivinä”, toteaa Nurmi elokuun alussa.

Omaa maahantuontia

RinoMachine on solmimassa hollantilaisen, muun muassa kompakteja tela-alustaisia kappaletavaranostureita valmistavan Hoeflonin kanssa maahantuontisopimusta.

”Tulemme allekirjoittamaan Maxpossa paperit ja siellä esittelemme myös mallistoa ensi kertaa Suomessa. Kymmenisen vuotta sitten perustetulla Hoeflonilla on lähellä Amsterdamia aivan uusi tehdas. Nostureiden kysyntä on viime vuosina ollut vahvassa nosteessa. Mallisto koostuu neljästä erikokoisesta nostimesta ja varsinkin suurimmat mallit C6 ja C10 soveltuvat meille parhaiten. Kaikki ovat radio-ohjattuja. Huomattava yksityiskohta on, että myös tukijalkoja hallitaan kauko-ohjaimesta”, valistaa Nurmi.

Kaikki nostinmallit ovat niin sanottuja hybridejä eli niissä on sekä dieselmoottori että sähkökäyttö. Suurimman mallin leveyskin on vain 800 millimetriä eli koneella voi operoida varsin ahtaissa tiloissa ja kulkeminen onnistuu kapeista ovista.

Suurimman, noin 5 000 kiloa painavan, mallin C10 kapasiteetti on 4 000 kiloa ja suurin nostokorkeus jibillä 22 metriä. Vajaat 3 000 kiloa painava C6 kykenee vastaavasti nostamaan maksimissaan 3 000 kiloa ja maksimi nostokorkeus on 17 metriä. Molemmissa on kolmesylinterinen Yanmar-dieselmoottori.

Juha Nurmi

Lisäksi Hoeflon tekee tela-alustaista kuljetusalustaa (Hoeflon TC1), joka soveltuu esimerkiksi ahtaisiin kaivoskäytäviin. Myös se on radio-ohjattu ja kykenee siirtämään 1 200 kilon kuormaa. Niitä voidaan helposti ketjuttaa, jolloin suuremmatkin lastit kulkevat kätevästi paikasta toiseen.

Lasien ja levyjen käsittelyyn on vielä olemassa alipaineella toimiva, 48 kiloa painava laite VL 500, jonka maksimi kapasiteetti on 500 kiloa. Akun (12 v) täyden varauksen kerrotaan riittävän yhdeksän tunnin työskentelyyn.

RinoMachine kaavailee maahantuonnin laajentamista tulevaisuudessa muihinkin tuotteisiin. Talhun kanssa yhteistyö on molemminpuolista eli Hoeflon liittyy Talhunkin tarjontaan. Myös laajenemista muihin kasvukeskuksiin on odotettavissa. Nurmi mainitsee esimerkkinä Tampereen talousalueen, jossa rakentaminen on tällä hetkellä vilkasta.

Hoeflon TC1 on radio-ohjattu ja se soveltuu esimerkiksi ahtaisiin kaivoskäytäviin. 

Lue seuraavaksi