Uutiset

Työkoneet

Rentillä vilkas alkuvuosi

Konevuokraamo Rentillä Honkajoella on ollut vilkas alkuvuosi, sillä yritys on muuttanut vuodenvaihteessa uusiin toimitiloihin ja toiminta on laajentunut McCloskeyn maahantuontiin ja Merlon maatalouskurottajien alue-edustukseen.

Juha Leivon luotsaama Konevuokraamo Rentti on vuodenvaihteen jälkeen toiminut Honkajoen kävijöille tutulla paikalla Kankaanpääntien varrella.

”Meillä on tässä nyt tuhannen neliön nykyaikainen huoltohalli varustettuna isolla kymppitonnin siltanosturilla, mikä mahdollistaa monipuolisesti remonttipalvelut. Vuokrakalusto on aiemmin työllistänyt oman huoltoporukan, mutta nyt kasvaneiden resurssien myötä voimme tarjota huoltopalveluita myös myös muille asiakkaille”, esittelee Leivo.

Rotator on edustanut Suomessa Merlo-kurottajia vuodesta 1995. Merlolla on vahvat perinteet maataloudessa, mutta Suomessa on nähty pääasiassa rakennuspuolen kalustoa. Tänä vuonna Rotator avasi Merlo Agri -verkoston, joka hoitaa Merlon maatalouspuolen mallistoa.

”Verkostoon on saatu aiheesta innostuneita kauppiaita ja monilla on myös huoltopalvelut tarjottavana. Huollosta homma ei jää missään kiinni, sillä kattava verkosto täydentyy Rotatorin omilla toimipisteillä”, kertoo Reijo Rönkä Rotatorilta.

Keski-Euroopassa kurottajat ovat suosittuja pienilläkin tiloilla korvaamassa yhtä yleiskäyttöistä etukuormaintraktoria, sillä kurottaja on kuormauskäytössä aivan omaa luokkaansa niin ketteryytensä, ulottuvuutensa kuin tehokkuutensa ansiosta. Merlon Multifarmer-malliston kurottajat ovat rekisteröitävissä traktoreiksi ja niillä onnistuu tarvittaessa niin kylvö tai kyntö kuin perävaunun veto. Varusteina ovat vetokoukku, kolmipistekiinnitys ja 540/1000 k/min voimanulosotto. Kolmipistekiinnitys ja voimanotto ovat saatavana myös etupäähän.

Länsi-Suomen alueella Merlo Agri -verkoston edustaja on Konevuokraamo Rentti. ”Kurottajien kysyntä on yllättänyt positiivisesti”, kertoo Juha Leivo Rentistä. ”Kiinnostuin Merlo-edustuksesta, koska tiesin Merlon olevan hyvä merkki”, jatkaa itsekin maatalousyrittäjänä viljanviljelyssä toimiva Leivo.

Juha Leivo ja Merlon ohjaimissa oleva Markus Lehtimäki tutkivat uutta edustettavaa merkkiä. Merlo Agri -verkostosta Rotatorilla vastaava Reijo Rönkä on esittelemässä heille tuotetta. Myös Juha Leivon tyttäret Saana ja Tuuli olivat ihastelemassa uutta edustusta.

Juha Leivon vaimo Reija Mallenius hoitaa Rentin toimistotöitä.

Rentti on aloittanut McCloskey-seulojen ja -murskaimien maahantuonnin. ”Olen aikaisemmin myynyt McCloskey tuotteita ja olen vakuuttunut niiden laadusta. Koska maahantuontia kovasti meille tarjottiin niin tartuimme tilaisuuteen” kertoo Leivo.

McCloskey on yksi maailman johtava valmistaja ja tuotevalikoima kattaa monipuolisesti mobiilit murskaimet ja seulat kiviaineksille ja kierrätykseen. McCloskey-mallisto on saanut uutena mallina entistä suuremman seulayksikön R230-seulan, joka on nyt suurin, seulojen lippulaivamalli. Leukamurskaimissa taas on jatketta pienempään suuntaan. ”Myös seuloja ja murskaimia on saatavana vuokralle”, mainitsee Leivo. Luonnollisesti huolto- ja varaosapalvelut McCloskey-merkille hoituvat Rentin kautta.

Samoissa tiloissa toimii Sataosa ja Huolto Oy, jonka kanssa Rentti tekee yhteistyötä varaosapalveluissa.

”Vaikka toimintamme on muuttunut ja laajentunut konekaupan piirin, on konevuokraus meillä keskeinen osa liiketoimintaa. Vuokrattava kalustomme on melko monipuolista, joten pystymme myös nopeasti reagoimaan asiakkaan tarpeisiin. Vuokrakoneita meillä on minikaivureista isompiin 30 tonnisiin telakoneisiin. Valikoimista löytyy myös traktorit, pyöräkuormaajat, kurottajat, tiivistyskalustoa ja nyt uutena vuokrakoneryhmänä tela-alustaiset seulat” kertoo Leivo.

Merlot ja McCloskeyt ovat Rentillä vahvasti esillä Honkajoen konepäivillä 12.-13.4. uuden toimipisteen avajaisten merkeissä. Paikalla on koeajettavissa useita Multifarmer-malliston Merloja. Rentti ovat mukana myös Mansen Mörinöillä Rotatorin tontilla.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi