Uutiset

Työkoneet

Relacom Carunan kumppaniksi Pohjanmaalla

Relacom Finland Oy ja sähkönsiirtoyhtiö Caruna ovat solmineet merkittävän yhteistyösopimuksen sähköverkon saneerauksesta Pohjanmaalla.

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna tekee Suomen historian suurimmat investoinnit sähköverkon luotettavuuden ja säävarmuuden parantamiseen haja-asutusalueilla Etelä-Suomessa, Koillismaalla ja Pohjanmaalla. Yhtiö on valinnut julkisen kilpailutuksen kautta yhdeksi kumppanikseen Relacom Finland Oy:n, joka vastaa sähköverkon maakaapeloinnista Pohjanmaalla. Carunan kanssa solmitun sopimuksen arvo on 15 miljoonaa euroa.

”Relacom on erikoistunut yhteiskunnan kannalta kriittisten verkkojen kuten data, mobiili- ja sähköverkkojen rakentamiseen ja ylläpitoon. Sähköverkkoliiketoimintamme tunnetaan erityisesti kunnossapito-, pienrakentamis- ja viankorjaustöistä, mutta olemme nykyään yhä merkittävämpi toimija myös sähköverkkojen projektirakentamisessa. Sopimuksemme Carunan kanssa vahvistaa entisestään asemaamme yhtenä maan johtavista sähköverkon rakentajista”, Relacom Finland Oy:n toimitusjohtaja Pekka Salokangas kertoo.

Relacom Finland aikoo vahvistaa sähköverkkotoimintaansa erikoistunutta yksikköään uusilla rekrytoinneilla tämän vuoden aikana. Relacomin Power-yksikössä työskentelee tällä hetkellä 80 asiantuntijaa.

”Sopimuksen myötä käynnistyvät projektit luovat uusia työpaikkoja Pohjanmaalle meille ja yhteistyöverkostoomme. Olemme tänä vuonna rekrytoineet riveihin jo kymmenkunta uutta osaajaa. Tällä hetkellä etsimme tiimiimme erityisesti kokeneita sähköverkkojen suunnittelijoita ja projektinhoitajia sekä verkostoasentajia”, Power-liiketoimintayksikön johtaja Antti Savolainen kertoo.

Lue seuraavaksi