Uutiset

Työkoneet

RealMachineryllä möristään isosti

RealMachineryn Mansen Mörinät 2015

Jos viime vuonna oli RealMachineryn Mörinät isot, on tänä vuonna tavoitteet entistäkin korkeammalla. Panoksia tavoitteen onnistumiseen on reilusti, sillä nyt Mörinäaluetta on käytössä noin 20 hehtaaria, josta merkittävä osa on pysäköintitilaa. Itse tapahtuma-alue jakaantuu kolmeen noin yhtä suureen osa-alueeseen, joista yksi on viimevuoden alue RealMachineryn rakennuksessa ja sen ympäristössä. Toinen iso sisätila on uudessa, nyt käyttöön otetavassa RealGate-rakennuksessa, jossa avautuu myös virallisesti RealParts uusine toimitiloineen. Kolmas alue on näiden rakennusten välinen kenttä.

RealMachinery ja RealParts eivät ole vain kahdestaan, sillä alueelle on tulossa noin sata näytteilleasettajaa. ”Teemme alueesta yhtenäisen kokonaisuuden, mutta tilaa on laajentaa ja vielä lisääkin näytteilleasettajia alueelle sopii”, kertoo RealParkin markkinointipäällikkö Heska Korhonen. ”Esillä tulee olemaan konealan tuotteet koneista ja laitteista lähtien oheispalveluihin. Lähes kaikki ovat läheisesti yhteyksissä konealaan, lakumyyjä taitaa olla ainoa, jota ei alaan saa helposti yhdistettyä.”

Nähtävää ja koettavaa

Paikalla on myös liikkuvia koneita, sillä mm. RealMachinery ja Metso järjestävät työnäytöksiä. Liikkuvaa kalustoa on koettavissa myös viihteellisemmässä muodossa, sillä paikalla yleisöä kyyditsee Vesa Kivimäki monsteriautollaan.

”Viihdettä on moneen lähtöön. Herlevi Pulling Team tuo vauhtia ja pärinää, Paula Koivuniemi, Arttu Wiskari ja Jimmy Cola konsertoivat sekä Jope Ruonansuu ja Halvatun Papat esittävät omat shownsa”, jatkaa Korhonen. ”Ravintolapalveluita on tarjolla monessa eri pisteessä.”

Yhtenä ohjelmanumerona on nuorten kaivajien SM-kisat. Tähän on kerätty maarakennuskoulutusta antavien ammattiopistojen parhaat kuljettajat kisaamaan keskenään paremmuudestaan Suomessa.

RealParts parrasvaloissa

Mörinöissä keskeisenä asiana on konemiehen verkkokaupan ja kivijalkamyymälän uudella tavalla yhdistävä konsepti RealParts. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä RealParts tulee viralliseksi ja samalla avautuu uusi myymälätila uudessa RealGate-rakennuksessa. Ja mikäpä onkaan parempi hetki esitellä tilat kuin Mansen Mörinät.

”Sisätiloihin tulee useita eri toimijoiden osastoja. Myös tulevaisuudessa näin tulee olemaan, sillä RealPartsin kivijalkamyymälän ideana on juuri mukana olevien toimijoiden mahdollisuus esitellä tuotteitaan täällä”, huomauttaa RealPartison toimitusjohtaja Ville Käpylä.

Hyväntekeväisyyshuutokauppa

RealParkin aluelle huutokauppapaikkansa tuova Ritchie Bros. avaa uuteen RealGate-rakennukseen toimipisteen Mansen Mörinöiden yhteydessä. Asiaa juhlistetaan lauantaina kahdella hyväntekeväisyyshuutokaupalla. Huutokauppojen tuotto menee lyhentämättömänä Lempäälän kunnan koordinoimaan Kimpassa kuntoon ja kouluun -projektille, joka tukee yläkouluikäisiä koulupoissaoloista kärsiviä takaisin koulutielle ja elämään.

”Paljon on nähtävää ja koettavaa. Hyvä suunnitelma voisi olla tulla perjantaina ammattilaismielessä tutustumaan tarjontaan ja ottaa perhe mukaan lauantaille”, vinkkaa Korhonen. Koko tapahtuman juontaa Helena Riihitupa.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi