Uutiset

Työkoneet

RealMachinery ostaa Dae-Tek Oy:n

Viime vuosina vauhdilla toimintaansa kasvattanut RealMachinery Oy kasvattaa toimintaansa taas kerralla reippaasti ostamalla Doosania ja Bobcatia maahantuovan Dae-Tek Oy:n koko osakekannan. Jo 25 vuotta Doosanin maarakennuskoneita eri lajeissaan edustanut Dae-Tek jatkaa kuitenkin entiseen malliin omalla nimellään, joten tunnettu ja luottamuksen ansainnut yritysnimi jää elämään.

Doosanin maarakennuskoneiden sekä Bobcatin monipuolisten koneiden laaja konevalikoima saa kaupan yhteydessä entistä merkittävämmän aseman Suomessa. Kaupan myötä maahantuontikuvio vahvistuu, kun toiminnasta vastaa suurempi yritys. ”Olemme järjestelyn ansiosta myös päämiehille päin entistä suurempi toimija ja sen kautta pystymme parantamaan toimitusvarmuutta vielä entisestäänkin”, kertoo RealMachineryn toimitusjohtaja Mika Kähäri.

RealMachinery Oy on täyden palvelun konetalo, joka myy, vuokraa, varustelee, huoltaa ja korjaa niin uusia kuin käytettyjä maarakennusalan koneita ja laitteita. Tuotevalikoimaan kuuluvat Doosanin ja Bobcatin koko mallisto, Hammin jyrät ja tienhoitolaiteet, Mecalacin kuormaajat sekä Canycomin minidumpperit.

Yhtiö on myös merkittävä lisälaite-, varaosa- ja tarviketoimittaja. RealMachinery toimii koko Suomessa. RealMachineryn edustamia varusteita ja lisälaitteita ovat Demarecin purkukalusto, Kingshoferin kourat sekä Nox-pyörittäjät. Myös RF-kauhat ja Hartlin murskauskauhat kuuluvat RealMachineryn sortimentiin. RealMachinery on kasvussa olevan vuokramarkkinatoiminnan edelläkävijä.

”Meillä on ollut tarvetta saada toimipiste pääkaupunkiseudulle. Kaupan myötä tilanne saadaan kuntoon hyvällä tavalla, sillä Dae-Tekilla on erittäin toimivat huoltotilat Keravalla. Huoltovalmius on meille erittäin tärkeää, mistä kertoo myös RealMachineryn henkilökunnan jakauma.”

Kokonaismäärä RealMachineryn henkilökunnalla on 32 henkilöä, joista 25 toimii huollon tai jälkimarkkinoinnin parissa. Dae-Tekin oston myötä kokonaishenkilöstömäärä kasvaa 24 henkilöllä.

”Toisaalta tarvitsimme lisää tilaa toimintamme kasvaessa vauhdilla. Vaikka tilamme täällä RealParkissa Lempäälässä ovat uudet, alkavat ne jäädä jo pieniksi”, jatkaa Kähäri.

”Doosan on jatkossa entistäkin vahvempi markkinoilla, sillä Doosan on viime vuonna panostanut todella paljon tuotekehitykseen. Nyt aikaisempaa vahvemman organisaation ja Doosanin 5-sarjan myötä merkille odotetaan erityistä kasvua”, päättää Kähäri.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi