Uutiset

Työkoneet

RealMachinery myy ja vuokraa maarakennuskoneita

Kuvassa vasemmalta oikealle RealMachineryn konemyyjät Kalle Huunonen ja Mika Kähäri, toimitusjohtaja Mikko Uusi-Marttila ja vuokraustoiminnasta vastaava Mikko Koivunen.

RealMachinery Oy:n toiminta alkoi vuonna 2008 ”laman odotuksella” Mikko Uusi-Marttilan ja Kalle Huunosen ideasta ryhtyä ostamaan ja myymään asiakkaiden tarjoamia koneita. Pian kuitenkin, silloin vielä RealMachine-nimellä toiminut yritys alkoi itse ostaa ja maahantuoda hyväkuntoisia maarakennuskoneita osaavien yhteistyökumppanien välityksellä Euroopasta. Kansainvälistymisen myötä myös yrityksen nimi muuttui 2011 RealMachinery Oy:ksi.

Oman oston ja myynnin lisäksi RealMachinery myy, ostaa, lunastaa sekä vaihtaa halvempaan myös asiakkaiden koneita. Ensimmäiset kaksi vuotta yrityksen toiminta oli lähes yksinomaan konemyynnin ”konkarin” Kalle Huunosen vastuulla, kun tänä päivänä yritys työllistää jo kuusi alan ammattilaista. Samanaikaisesti RealMachineryn toiminta-alue on kasvanut Pirkanmaalta – käsittäen nyt koko Suomen.

Koneiden vuokraustoiminta kasvussa

Myös koneiden vuokraustoiminta erillisenä yksikkönä alkoi maaliskuussa 2011. RealMachineryn osakkaaksi ja vuokraustoiminnan vetäjäksi löytyi konekuljettajanakin toiminut Mikko Koivunen omasta ryhmästä.

Vuokrauspalvelu perustettiin täydentämään asiakkaiden tarpeita ja se mahdollistaa asiakkaalle oikeanlaisen koneen ja lisälaitteen nopean saatavuuden. Koneen vuokraaminen räätälöidään yksittäistapauksena asiakkaan tarpeiden mukaisesti varustelun, vuokra-ajan ja vakuutustarpeiden osalta. Vuokraamisen kasvu on yllättänyt RealMachineryn henkilöstön positiivisesti, sillä nytkin on muutama kymmenen konetta vuokralla eri puolilla Suomea. Lisäksi noin joka neljäs vuokralla oleva kone ei palaudu takaisin, vaan asiakas ostaa koneen omaksi, kun on todennut sen hyväksi ja käyttöönsä sopivaksi. Tällä hetkellä RealMachineryllä on tarjottavana vuokralle kaivukoneita kokoluokassa 3-50 tonnia, 11-13 tonnisia jyriä sekä dumppereita. Kaikki vuokrakoneet ovat RealMachineryn huoltosopimuksella, mikä takaa niiden toimivuuden. Tulevaisuudessa RealMachineryn on tarkoitus hakea kasvua maarakennuskoneiden vuokraustoimintaan Etelä-Suomesta.

Oma huoltokorjaamo

RealMachineryn asiantunteva, kaksi asentajaa käsittävä huoltotiimi toimii Nokialla sijaitsevan myyntiyksikön yhteydessä. Huoltokorjaamo palvelee pääasiassa RealMachineryn omien myynti- ja vuokrausyksikköjen korjaus- sekä huoltotarpeita. Erikseen sovittaessa se ottaa vastaan myös asiakkaiden töitä. Tulevaisuudessa RealMachineryn on tarkoitus panostaa myös pariin huoltoautoon.

www.realmachinery.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi