Uutiset

Työkoneet

Rautajärven Konehuolto Oy:n korjaamokapasiteetti kasvaa Uudellamaalla

Raskaan kaluston korjaamolla Rautajärven Konehuollolla on ollut toimipiste Uudellamaalla jo vuodesta 2015 alkaen. Nyt yritys on muuttanut uusiin, entisiä tiloja reilusti suurempiin ja käytännöllisempiin tiloihin Nummelaan. Näin jo ennestään voimakas korjaamokapasiteetti kasvaa merkittävästi, mikä tarkoittaa parempaa palvelua asiakkaille. Isompi korjaamotila mahdollistaa aikaisempaa suurempien koneiden huollot ja korjaukset sisätiloissa, jolloin myös työn laatu paranee. Rautajärven Konehuollolla on toimipisteet Kangasalla Pirkanmaalla sekä tämä Uudellamaalla juuri uusiin tiloihin siirtynyt piste.

Nummelan uudet toimitilat sijaitsevat vanhan Turuntien varrella osoitteessa Vanha Turuntie 873, Nummela. Korjaamohalli näkyy ohikulkevalta moottoritieltä kohdassa, jossa nykyinen Valtatie 1 ja Vanha Turuntie kulkevat lähellä toisiaan. Rautajärven Konehuollon kanssa samalla piha-alueella toimii myös Helsingin Metallipurkaus Oy. Helpot kulkuyhteydet sekä iso piha-alue mahdollistavat ja helpottavat suurienkin ajoneuvoyhdistelmien saamisen paikalle.

Yrityksestä korostetaan päämääränä olevan erittäin raskaiden koneiden ja kuljetuskaluston huollot ja korjaukset, mitä myös uusien toimitilojen laitekanta ja varaosatarjonta osaltaan tukee. Suurempien tilojen myötä pyritään myös lisäämään sisällä tehtävien töiden määrää ja parantamaan näin työn laatua entisestään. Sisätyöt myös lisäävät työviihtyvyyttä, mikä sekin näkyy työn tuloksessa.

Rautajärven Konehuollon Nummelan toimipisteellä työskentelee viisi asentajaa, joilla on käytössään neljä huoltoautoa kentällä tehtäviä toimenpiteitä varten, vaikkakin päämääränä on uusien tilojen myötä lisätä sisällä tehtävien töiden määrää.

Rautajärven Konehuolto on siirtynyt Uudellamaalla uusiin, aikaisempaa avarampiin toimitiloihin Nummelaan. Uusi piste on hyvien kulkuyhteyksien varrella, lähellä Valtatie 1:tä. Iso piha-alue helpottaa osaltaan isojen koneiden ja autoyhdistelmien käsittelyä.

Katto korkealla ja nostoihin tehoa

Uusien toimitilojen ovet ovat leveät ja korkeat ja niitä on useampia. Käytännössä kaikki, mikä mahtuu ovista sisään, voidaan vielä purkaa nostureilla ylöspäin. Käytössä on kaksi siltanosturia, 10- ja 40-tonninen, joissa molemmissa kaksi nostokissaa.

Tuplakissat tuovat lisää tehoa ja turvallisuutta haastavien korjaustöiden suorittamiseen. Muun muassa kääntökehien vaihdot, murskaimien remontit ja paalutuskoneiden keilien käsittely onnistuvat uusilla nostureilla erittäin tehokkaasti. Raskaan kaluston huoltoja tukee myös korjaamohallin vahva lattia, joka on aikoinaan jo suunniteltu suurten kuormien kantoon.

Modernin nostokaluston lisäksi hallin varustuksiin kuuluu konepajoista tuttuja koneita ja laitteita järeidenkin metallitöiden tekemiseen. Myös käsityökalujen osalta halli on nykyaikaisesti varusteltu.

Hallissa on reilusti kattokorkeutta ja katossa paljon nostovoimaa; kaksi nykyaikaista siltanosturia, joissa molemmissa kaksi nostokissaa. Tässä menossa 25-tonnisen Caterpillar 972 -pyöräkuormaajan etuakseliston korjaus. Äkkiseltään näyttää, että kyseessä olisi tiehöylä, mutta ei. Pyöräkuormaajan etupää on nostettu nosturilla ylös ja etuakseli irrotettu alta.

Monipuolinen tarjonta

Rautajärven Konehuollon Janne Sipilä listaa kohderyhmiä, joiden koneita heillä nyt pystytään käsittelemään pääkaupunkiseudulla aikaisempaa tehokkaammin ja ylipäätänsä pystytään hoitamaan kasvaneiden sisätilojen johdosta.

Niitä ovat maarakennuskoneet, niin kaivukoneet kuin pyöräkuormaajat, pora -ja lyöntipaalutuskalusto, maaperätutkimusvaunut, kompressorit, purku- ja kierrätysalojen koneet, maantiivistyskoneet sekä murskausasemien koneet, kuten kivenmurskaimet ja seulat. Yhteistä kaikille on huollettavien koneiden suuri koko, mikä ei kuitenkaan sulje pois pienempien koneiden korjausta.

Rautajärven Konehuolto toimii monimerkkikorjaamona alan tunnettujen merkkien valtuutettuna huoltokorjaamona. Yleisimmät varaosat löytyvät hyllystä, mikä nopeuttaa palvelua.

Kuorma-autopuolella päällirakenteiden ja alustan huoltojen sekä korjausten lisäksi tehdään autojen perushuoltoja kaikkiin merkkeihin. Myös jätepakkariautoja korjataan ja huolletaan.

Janne Sipilä (vas.) ja Matti Tuokko luotsaavat Rautajärven Konehuollon toimintaa. Molemmat sukkuloivat Nummelan ja Kangasalan toimipisteiden välillä tilanteen mukaan.


Varaosakauppa

Rautajärven Varaosa palvelee alan toimijoita nyt myös verkkokaupalla. Verkkokauppaan lisätään jatkuvasti uusia varaosia ja tarvikkeita. Tarjontaa suunnataan nyt myös kuljetuskaluston tarpeisiin. Varaosakaupasta on tulossa juttua kesän aikana.

Niko Hämäläinen tässä purkamassa pyöräkuormaajan etuakselistoa siististi sisätiloissa.


Lue seuraavaksi