Uutiset

Työkoneet

Rantaväylä louhitaan Sandvik-jumboilla

Sandvik Mining and Construction Finland Oy on tehnyt sopimuksen kahden Sandvik DT1131i tunnelijumbon toimittamisesta Lemminkäinen Infra Oy:lle Tampereen Rantaväylän louhintaurakkaan. Tamperelaiset jumbot louhivat 2,3 kilometrin maantietunnelin Santalahden ja Naistenlahden välille.

Lemminkäisen ja Sandvikin sopimus kattaa kahden Sandvik DT1131i tunnelijumbon toimituksen. Lemminkäinen valitsi toimittajaksi Sandvikin, koska DT1131i laitteiden älykäs teknologia vastaa projektin haasteisiin, ja lisäksi Sandvik tarjoaa kattavat paikalliset huolto- ja tukipalvelut. Tilaus on merkittävä Sandvikin Tampereen poralaitetehtaalle etenkin, koska kyseessä on kotimainen toimija ja paikallinen hanke.

Rantaväylän tunnelia louhivat Sandvik DT1131i jumbot ovat tietokoneohjattuja kolmipuomisia kallioporalaitteita tunneleiden ja maanalaisten tilojen louhintaan. Laitteiden älykkäät automaattitoiminnot ja huippuunsa viety porausteknologia takaavat erittäin tarkan louhinnan sekä vähentävät räjäytyksestä aiheutuvia tärinöitä ja helpottavat projektinhallintaa.

Lemminkäinen on Sandvikin pitkäaikainen asiakas ja kauppa vahvistaa yhteistyötä entisestään. Lemminkäisellä ja Sandvikilla on aikaisempaa yhteistä projektikokemusta kalliorakentamisen hankkeista esimerkiksi Hämpin parkista Tampereella ja Oulussa parasta aikaa louhittavasta maanalaisesta parkkihallista.

Lue seuraavaksi