Uutiset

Työkoneet

Rakkaudesta pyöräkuormaajiin – Konevaronen Oy

Keminmaalla lähinnä käytettyjen pyöräkuormaajien kauppaa harjoittavalla Konevarosella perheyrityksen nuorempi sukupolvi on parhaillaan astumassa etualalle. Yrityksen perustajalle, Ilpo Varoselle tuli kesällä 60 vuotta mittariin, ja pientä arkikiireiden vähentämistä on hänen osaltaan luvassa. Tytär Jannika Varonen on jo pitkään ollut isänsä apuna niin koneostoissa kuin -myynnissä. Nyt toiminnan pyörittäminen keskittyy entistä enemmän hänen harteilleen.

Ilpo Varonen aloitteli koneurakoitsijana 1980-luvun alussa autoilijaisänsä jalanjäljissä. Meri-Lapissa oli tuolloin mukavasti töitä pyöräkuormaajalle, joka sittemmin muodostui Ilpolle myös kaupankäynnin välineeksi. Urakoitsijauran alussa töitä tehtiin yhden koneen voimin lähinnä Kemissä ja lähialueella. Jo pian koneiden määrä, nimenomaan pyöräkuormaajien, kasvoi, ja mukaan oli palkattava ulkopuolista väkeä.

Töitä Varosen kuormaajat tekivät kunnallistekniikan rakentamisen ja kunnossapidon parissa sekä moninaisissa rakennusprojekteissa niin alueen teollisuuden kuin muiden rakentajien työmailla. Parhaimmillaan henkilökuntaa oli viitisentoista vuosituhannen vaihteen paikkeilla, jolloin Ilpo itse jäi pois ajohommista. Koneita hän sanoo ostaneensa ulkomailta jo 90-luvun alussa. Tuolloin lähinnä omaan käyttöön. Samanaikaisesti omassa käytössä olleita koneita päätyi myös myyntiin. Näin tulevaisuuden suuntaviivat alkoivat pikku hiljaa muotoutua, ja konemyynnistä tuli pääelinkeino. Tosin koneurakointikin jatkui aina vuoteen 2013 asti.

Konevarosella konekauppaa hoitaa jatkossa entistä enemmän yrityksen perustajan, Ilpo Varosen, tytär Jannika Varonen. Isot koneetkin tottelevat nöyrästi tämän nuoren naisen käskytystä.

Näkyvälle paikalle

Koneurakoinnin ja -kaupankäynnin alkuaikoina toimipiste sijaitsi, kuinkas ollakaan, Varosentiellä Keminmaalla. Vuonna 2007 toiminta siirtyi pikkuhiljaa näkyvämmälle paikalle vanhan Tornion tien ja Rovaniemen tien risteykseen. Siinä pohjoiseen matkaavan on helppo pistäytyä vaikka konekaupoille. Kahvit Ilpo lupasi aina tarjota.

”Tontilla onkin nyt jatkuva konenäyttely. Meillä on yleensä pihalla viitisentoista konetta painohaarukkaan 10–25 tonnia. Ja tietenkin pyöräkuormaajia. Merkeistä Volvo on ollut etusijalla. Toki joskus mukaan ”eksyy” muitakin konetyyppejä vaihtokoneena, mutta pyöräkuormaajien kanssa pyritään pääsääntöisesti operoimaan”, sanoo Ilpo Varonen.

Myyntialueena koko Suomi

”Onpahan koneita mennyt myös vientiin, kaukomaille asti, kuten Boliviaan, Pakistaniin, Egyptiin ja Irakiin. Toki naapuri-Ruotsiinkin menee koneita”, listailee Varonen. Parhaimpana vuotena koneita on toimitettu asiakkaille lähes sata kappaletta. Normivuotena niitä menee parisenkymmentä vähemmän.
Korona-aikakaan ei Varosen mukaan ole näkynyt konekaupassa, vaan koneita on saatu hankittua myyntiin ulkomailta entiseen malliin. Myös niiden kauppa on sujunut mukavasti. Tänä päivänä Konevarosen myynnissä olevat koneet ovat pääosin peräisin Keski-Euroopasta, kuten Hollannista, Belgiasta ja Saksasta. Suurin myyty pyöräkuormaaja on Volvo L220. Se löytyi Saksasta täsmähankintana, eli suomalaisen asiakkaan toimeksiannosta.

Seuraava sukupolvi vahvasti mukana

Koko Varosen perheen arki kuluu konekaupan parissa. Ilpo ostaa ja myy koneet, vaimo Anne hoitaa taloushallintoa ja perheen lapset Jannika sekä Jarno ovat myös mukana yrityksen arjessa. Äskettäin aloittanut Jarno operoi korjaamon puolella kahden mekaanikon opissa. Siellä koneita korjataan, huolletaan, entisöidään ja varustellaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Jannika puolestaan toimii konekaupassa isänsä apuna. Hän lienee niitä harvoja naispuolisia työkonemyyjiä Suomessa.

”Ellei jopa se ainut”, arvelee isä-Ilpo. Jannika on ollut mukana toiminnassa pienestä pitäen ja kiinnostusta koneisiinkin on aina ollut. Kesätöissä hän pesi koneita ja oli mukana huoltohommissa. Konekauppaa hän on nyt tehnyt isänsä rinnalla jo vuodesta 2014. Myynnin ohella hänen vastuullaan ovat ilmoitusten teko, nettisivujen laatiminen ja isän avustaminen hankintojen teossa.

”Minä usein paahdan pitkin Saksan moottoriteitä, kun Jannika selvittää minulle toimistosta käsin potentiaalisia koneita”, sanoo isä-Varonen. ”Jannika myös koeajaa itse koneita sekä muutoinkin pystyy selvittämään koneen kunnon. Hänellä on hanskassa myös koneiden diagnosointi tietokoneen avulla. Vuosien saatossa hänelle on kertynyt jo liuta vakioasiakkaita.”

”En ole ajatellut mitenkään sukupuolirooleja tässä tehtävässä. Mielestäni minut on otettu erittäin asiallisesti vastaan. Konekaupan ehdoilla tässä mennään”, sanoo puolestaan Jannika. Isän mukaan moni on hieraissut silmiään, kun Jannika on pyyhkäissyt paikalle ison pyöräkuormaajan kanssa. Pyöräkuormaajien lisäksi Jannikan komennossa tottelevat myös yksihevosvoimaiset, eli hevoset, joka on hänelle rakas harrastus.

KovaX-polanteen poistokauhalla (kuvassa) onnistuu lumenkuormauksen ohella myös niin sanottu keräävä polanteen poisto. Kauha on avonainen takakulmastaan. Käännettävä kampaterä rouhii polannetta ja kerää sitä samalla kauhaan, eli kaksi asiaa hoituu yhdellä ajolla.

Uusia työlaitteita valikoimaan

Konevaroselta on aina saanut työlaitteita pyöräkuormaajan kaveriksi. Yrityksellä on myös itse suunniteltuja tuotteita, joita markkinoidaan KovaX-tuotemerkillä. Ne kaikki valmistetaan Suomessa. Nostohommiin on tarjolla KovaX-pyöräkuormaajasovitteinen nostopuomi, jolla ylletään jopa 14 metrin korkeuteen. Nostopuomi on tarkoitettu käytettäväksi 10–18 tonnin koneissa. Kauhapuolelle on tarjolla KovaX-tuotemerkin kauhoja; kaivukoneen ratatyöskentelyyn ”rapi”-kauha, siipilumikauhoja lumihommiin ja uusimpana nimensä mukaiseen työhön soveltuva eli polanteen poistokauha. ”Omien” työlaitteiden ohella myydään myös muiden valmistajien laitteita.


Siipilumikauhat ovat vallanneet alaa lumitöissä. Konevarosen KovaX-siipilumikauhoja on tarjolla kolmea eri kokoa; 4,84, 5,14 ja 5,44 metrin maksimityöleveydellä. Kaikissa malleissa on käytössä sama, 1,2 metrin siipi. Siipi pääsee liikkumaan myös korkeussuunnassa. Alkusyksystä tavaraa oli pihalla paljon valmiina nopeisiinkin toimituksiin.


Lue seuraavaksi