Uutiset

Työkoneet

Raiko-polannemurtajat esillä Mansen Mörinöillä

Laakkonen kertoo, että Raikon toiminta ja tehokkuus on helpointa esitellä käytännön olosuhteissa. Tiehoitoautoon oli asennettuna viime syksystä myynnissä ollut moduulirakenteinen malli. Sen kiinnitykset on helppo sovittaa erilaisiin peruskoneisiin, mikä lisää laitteen käyttömahdollisuuksia ja -astetta.

Myös pyöräkonemalli tuli uusi tälle vuodelle. Siinä on terässä Lametal Oy:n kehittämä Stark-auroista tuttu Relax-teränlaukaisumekanismi, joka toimii erittäin hyvin ilman pomppimistaipumusta. Vielä ensi kaudelle tähän tulee sama moduulisovite kuin automallissa, jolloin polannemurtajan käyttömahdollisuudet laajenevat entisestään.

Marraskuussa Sah-Ko Oy hankki hitsausrobotin terälamellien piikkien hitsausta varten. Tämän ansiosta hitsauslaatu saadaan vakioksi ja tuotantokustannus pienenee. Tarjolle tuli myös kovemmasta teräslaadusta valmistetut piikit, jotka soveltuvat erityisesti kesäkäyttöön sorapinnan pehmitykseen muokkauskuntoon.

Innovatiivinen tuote on löytänyt myös uusia käyttökohteita. Raikoa on tänä talvena kokeiltu golf-kenttien jääpoltteen estoon. Laakkonen kertoo, että kaasut purkautuivat kuten oli tavoiteltu, mutta että todelliset tulokset saadaan vasta keväämmällä. Toinen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen tehty sovellus on polanteenmurtaja tiehöylässä. Destia Oy kokeili tätä sovellusta Ivalon alueurakallaan paannejään poistoon. (Katso lisäkuvat) Tulos oli todella hyvä; jäätä saatiin pois 30 prosenttia tehokkaammin kuin pelkällä höylänterällä ja työ vaati aikaisempaa vähemmän voimaa.

Raikon Internet-sivut

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi