Uutiset

Työkoneet

QSC-lukitusjärjestelmä Engconin vakiovarusteeksi

Engcon on koko 30-vuotisen toimintansa ajan ollut mukana kehittämässä kaivualan turvallisuutta. Vuosi 2020 ei ole poikkeus. Lokakuun alusta lähtien Engcon tarjoaa turvallisen QSC-lukitusjärjestelmänsä veloituksettomana vakiovarusteena kaikkiin Engconin ohjausjärjestelmällä varustettuihin kallistuviin kauhanpyörittäjiin.

Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että kauhanpyörittäjän alapuolella olevan työlaitekiinnikkeen aiempi, eri konemerkkeihin eri tavoin toteutettu hallinta korvataan jatkossa Engconin standardisoidulla lukituspaneelilla.

Engconin strategiana on parantaa kaivukoneenkuljettajien arkea tehokkaampien, joustavampien ja turvallisempien ratkaisujen avulla. Tätä varten älykkäät ratkaisut tuodaan kaikkien saataville tarjoamalla ne veloituksettomana vakiovarusteina. Automaattinen EC-Oil-pikakiinnikejärjestelmä on jo entuudestaan veloituksetta vakiona hydraulisen työlaitteen hankkivalle. Seuraavaksi Engcon tarjoaa vakiona turvallisen QSC-lukitusjärjestelmän kauhanpyörittäjän alapuolella.

Nykyinen kauhan lukituksen hallintajärjestelmä korvataan näin ollen Engconin standardisoidulla lukituspaneelilla, jonka selkeät ja valaistut symbolit opastavat kuljettajaa lukituksen hallinnassa. Näin Engcon yksinkertaistaa ja standardisoi kauhan lukituksen käytön – kaivukoneen merkistä ja mallista riippumatta. Samalla myös minimoidaan työlaitteiden putoamisen tai heilahtelun riski.

”Meillä on tapana verrata asiaa siihen, että kaasu- ja jarrupolkimen paikka vaihtelisi autoissa auton merkin mukaan. Se, että kaivukoneesta toiseen siirtyvä kuljettaja tunnistaa tarvittavat hallintatoiminnot, lyhyesti sanottuna minimoi vaarallisten virheiden riskin tehokkaasti”, sanoo Engconin tuotepäällikkö Martin Engström.

Turvallisuustoiminto suojaa onnettomuuksilta

Lukitusmenettelyn standardisoinnin lisäksi QSC-lukitusjärjestelmä huolehtii siitä, että kauhanpyörittäjän alapuolella olevaa kauhan lukitusta ei ole mahdollista aktivoida kauhan ollessa ilmassa – tämä turvallisuustoiminto on olemassa vain Engconin lukitusratkaisussa.

”Näin pienennetään suurinta riskiä eli riskiä siitä, että kauha tai työlaite putoaa vahingossa ilmassa ollessaan. Tämä puolestaan voi estää loukkaantumiset ja kuolemantapaukset”, Martin Engström sanoo.

Kun QSC-lukitusjärjestelmää käytetään yhdessä Engconin Q-Safe-työlaitekiinnikkeen kanssa, käytettävissä on myös ääni- ja valosignaaleja antava varoitusjärjestelmä. Järjestelmä varoittaa ääni- ja valomerkeillä, jos kauha on kytketty väärin, ja lisävarusteena on saatavana myös turvallisuustoiminto, joka estää kaivukoneen kääntöliikkeet, mikä lisää turvallisuutta entisestään.

”Lyhyesti sanottuna jatkamme edelleen standardisointityötä taataksemme parhaan mahdollisen turvallisuuden ja estääksemme turhat tapaturmat, jotka johtuvat virheistä, kiireestä tai väärästä käytöstä. Kaiken lisäksi tarjoamme tämän kaiken ilman lisäveloitusta”, Martin Engström sanoo lopuksi.

Lue seuraavaksi