Uutiset

Työkoneet

Prinoth rinteeseen ja suolle

–Olin itse 24 vuotta sitten rinnekoneilla töissä laskettelurinteessä ja siitä syttyi kipinä Prinothin maahantuontiin ja huoltoon, kertoo Veli-Petteri Ollila Artic-Freeteciltä. Toimitamme koneita rinnekäyttöön ja suolle, jolloin varusteet ovat hieman erilaiset. Koneita toimitetaan myös varusteltuna niin, että ne sopivat molempiin tarkoituksiin, kuten Metkossa näytillä ollut Prinoth Everest, jatkaa Ollila.

–Olemme Prinothin koneiden virallinen maahantuoja ja vastaamme myös koneiden huollosta, painottaa Ollila. Meillä on varaosien lisäksi varastossa yleensä joku kone kunnostettuna, jatkaa Ollila. Rinnekäytössä vuodessa mittariin tulee normaalisti 800–1000 tuntia. Rinnekäyttö on koneelle raskaampaa, kun koneen perässä on jyrsin ja samaan aikaan työnnetään lunta.

Turpeen aumauksessa on myös alamäkiä. Kun koneet halutaan turvekäyttöön, ne varustetaan ilmastoinnilla ja ilmansuodatusta ja paineistusta parannetaan ohjaamoon ja moottoriin. Tällöin rakennellaan myös aumausvarustusta, kertoo Ollila. Koneen kaksoisvarustus on hieman kalliimpi, mutta jos talvikäyttöä on tiedossa rinteiden hoidossa tai latupohjien ajossa, on investointi kannattava, sanoo Ollila.

 

Lue seuraavaksi