Uutiset

Työkoneet

Powerscreen Chieftain 2100X 2d seuloo hiekoitussepeliä Vaasassa

Mustasaaressa sijaitsevalla Ab R&S Sundvik oy:n murskaamolla, joka sijaitsee Vaasasta kuutisen kilometriä Raippaluodon suuntaan, tehtiin lokakuussa Vaasan kaupungin tilaamaa hiekoitussepeliä liukkauden torjuntaan.

TTS-Finland oy:n uusi Powerscreen Chieftain 2100X 2d seuloo R&S Sundvik ab oy:n murskaketjun päässä hieman yli 200 tonnin tuntivauhtia. ”Koitamme vielä säätää seulatasojen liikettä. Nyt liike on aikaisempaa laajempi, mutta taajuus on alhaisempi. Taajuutta kokeillaan nostaa, ja sillä toivomme parempaa tulosta ja vielä kovempaa nopeutta juuri näiden haasteellisten kokojen seulonnassa”, kertoo murskaketjua pyörittävä Tomas Buss. Powerscreenin tuotto voi olla yli 240 t/h, jota säädöillä haetaan.

Tomas Buss pyörittää TTS-Finland oy:n murskaketjua Pohjanmaalla.

Hiekoitussepelit eli narskut 2-6 mm ja 4-8 mm ovat juuri näitä hankalimpia tuotekokoja. Pölyämisen takia hienoainesta ei saisi mukaan tarttua, joten murskalla pölyämistä ei voi hallita kastelulla. ”Saantokin on aika vähäinen, noin 10 %. Vaasan kaupungin tilaama 1500 tonnia edellyttää 15 000 tonnin murskaamista. Loppu on kivituhkaa ja sepeliä, joita nykyään käytetään luonnonsoran korvikkeina. Nyt Powerscreen on murskan jatkeena, mutta omalla dieselmoottorilla varustettuna se voi toimia myös yksistäänkin vaikka luonnonsoran seulonnassa,” päättää Buss.

Suomen suosituin

Powerscreen Chieftain 2100X seulan saa myös Dual Power varustelulla, joka mahdollistaa laitteen käytön joko sähköllä tai dieselmoottorilla.

”Powerscreen Chieftain 2100X on ollut tänä vuonna suosituin Powerscreen seulamalli Suomessa. Teholtaan tämä on toiseksi suurin, mutta perusrakenteiden järeys on omassa luokassaan tässä mallissa”, kertoo maahantuojan edustaja Mika Lampinen Vimelco oy:lta. ”Suomestakin löytyy koneita, joissa on jo yli 30 000 käyttötuntia ilman tärykoneikon laakereiden vaihtoa”, lisää Lampinen.

Kaksitasoinen Powerscreen Chieftain 2100X peruskone painaa noin 38 tonnia ja siihen saa lukuisan määrän varustuksia eri käyttötarkoituksia varten, joka saattaa kasvattaa painon jopa 45 tonniin saakka. Tarjolla on myös kolmitasoinen malli, sekä Bivitec Flip-Flow seulalla varustettu kone. Se on suunniteltu erityisesti verkkoa tukkiville materiaaleille.

Moottori on Caterpillarin valmistama C4.4, johon voidaan toistaiseksi valita sekä eri päästö- että teholuokkia. Nykyään suosiota on kasvattanut Dual Power varustelu, joka mahdollistaa laitteen käytön joko sähköllä tai dieselmoottorilla.

Lue seuraavaksi