Uutiset

Työkoneet

Powerman ja Liugong yhteistyöhön – Fatgad toimittaa koneet

Toimitukset alkavat vuonna 2012 ja niistä vastaa Liugongin suomalainen maahantuoja, tuusulalainen Fatgad. Ensimmäisessä erässä toimitettavat koneet ovat kaivukoneita ja myöhemmin myös muun tyyppisiä maarakennuskoneita.

Kaupan arvo nousee useisiin miljooniin euroihin. Liugong toimii projektissa myös Powermanin strategisena kumppanina. Strateginen kumppanuus vahvistetaan suunnatulla osakeannilla, jonka myötä Guangxi LiuGongista tulee Powerman Oy:n vähemmistöosakas.

Kaupan myötä Powerman saa valmistajan ja sen Suomen paikallisen edustajan, Fatgadin takuu- ja huoltovarmuuden kalustolleen

”Guangxi LiuGongin osakkuus vahvistaa Powermanin vakavaraisuutta ja takaa samalla resurssit entistä merkittävämpien projektien ja työmaakokonaisuuksien toteutukseen”, toteaa tuotantojohtaja Jyrki Viitanen Powerman Oy.stä.

Konekaupalla ja syntyneellä yhteistyöllä LiuGong’in asema vahvistuu ja tunnettavuus kasvaa merkittävästi Suomen konemarkkinoilla.

”Pelkästään varaosavaraston arvo nousee satoihin tuhansiin euroihin ja tuhansiin tavaranimikkeisiin”, sanoo toimitusjohtaja Heikki Lindström Fatgad Oy.stä.

Guangxi Liugong Machinery Co. Ltd on oman ilmoituksensa mukaan maailman suurin pyöräkuormaajien valmistaja kappalemääräisesti mitattuna. LiuGongin osaaminen kattaa laajan valikoiman koneita, kuten pyöräkuormaajia, puskutraktoreita, tiehöyliä ja kaivukoneita. Pörssilistatulla kiinalaisyhtiöllä on valmistusta Euroopassa ja Aasiassa ja sen liikevaihto on noin 2,2 miljardia euroa.

Maanrakennusliike Powerman Oy on monipuolisen maanrakentamisen erikoisosaaja, joka hallitsee muun muassa perustustyöt, vesi- ja viemärityöt, tukiseinien rakentamisen ja vaativat kunnallistekniset työt. Yhtiön liikevaihto on runsaat 30 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on lähes 80 henkilöä.

Internet osoitteet: www.powerman.fiwww.liugong.comwww.liugong.fi

Lue seuraavaksi