Uutiset

Työkoneet

Pousin Puutarha K-Ryhmän kanssa yhteistyössä 45 vuotta

Nykyään tuotannossa on liki 25 000 neliömetriä kasvihuoneviljelyä kahdessa eri paikassa. Yritys on ollut K-ryhmän kanssa erittäin läheisessä yhteistyössä vihannesten viljelyn saralla ja tietenkin merkittävänä tavaran toimittajana 45 vuoden ajan. Alkuaikoina yhteistyö käsitti muun muassa kasvinviljelyneuvonnan K-ryhmän koetilan Hahkialan kanssa. Tällä hetkellä heidän päätuot­teensa on jääsalaatti, jolla on noin 45 prosentin osuus koko tuotannosta. Joka viikko lähtee eräskin salaattipakkaus markkinoille. Yritys toimittaa tuotannostaan suuren osan K-ryhmän tuoretukkuun. Yritys työllistää noin 30 henkilöä ja on siis merkittävä työllistäjä Haminan seudulla. Jarmo vastaa Kolsilan puutarhan tuotannosta ja on myös toimitusjohtaja. Ension vastuulla on Tikanmäen yksikkö ja koko yrityksen markkinointi. Kilpailu ja laatuvaatimukset ovat tällä alalla erittäin kovat ja se vaatii jatkuvasti ponnisteluja jokaisella tuotannon osa-alueella. Tuotekehittelyä ja tehokkuutta haetaan aktiivisesti ympäri vuoden, mm. uusi lämpökeskus on suunnitteilla. Siinä hyödynnetään uusiutuvaa energiaa, pääasiassa puuta mutta tarvittaessa turvetta ja maakaasua.

Tavarankäsittely on tärkeässä roolissa, koska kaikki tuotteet ja tuotantotarvikkeet käsitellään koneellisesti. Markkinoille lähtevät tuotteet pakataan laatikoihin, jotka siirretään trukkilavoilla niitä kuljettaviin autoihin. Yritys on käyttänyt kurottajatrukkia jo vuosia tässä työssä. ”Kun uuden koneen hankinta tuli ajankohtaiseksi, nousi Manitou vahvasti esiin kilpailijavertailussa alusta alkaen. Konekesko toimitti vuodenvaihteessa meille Pousin Puutarhalle Manitou MLT 735-120 LSU PS kurottajatrukin. Teimme erittäin tarkan ja vaativan kilpailija-analyysin. Päätös Manitoun hankkimisesta syntyi  Manitoun eduksi sen todella huippukorkean varustelun ansiosta. Manitou MLT 735-120 LSU PS on luokassaan todellinen voimapakkaus josta löytyy kapasiteettia joka lähtöön enemmän kuin kilpailijoista”, kertovat veljekset ja jatkavat: ”Tässä koneessa on vakiona paljon sellaista jota ei kaikkiin koneisiin saa edes rahalla. Powershift-vaihteisto, kuorman tunteva hydrauliikka ja moninaiset hydrauliikan ulosotot edessä ja takana tekevät siitä todellisen monitoimikoneen. Kuljettajan on todella miellyttävä työskennellä ohjaamossa jossa ergonomia on parasta mitä tällaisessa koneessa voi olla, esteetön näkyvyys joka suuntaan, alhainen melu ja ilmastointi lisäävät työskentelymukavuutta. Vaivaton nousu ja poistuminen ohjaamosta lisäävät kuljettajan työskentelytehokkuutta.

Moninaiset lisälaitteet jotka koneen mukana toimitettiin, takaavat sen että koneella pystytään tekemään niin kuormaus- kuin puhtaanapitotöitä sekä tarvittaessa vetämään työkoneita, esim. kippiperävaunua. Väkivahva ja energiataloudellinen moottori liikuttaa koneetta vaivattomasti niin tiellä kuin upottavissa olosuhteissa, joita kumpiakin löytyy puutarhan alueelta. Jarmo ja Ensio Pousi ovat todella tyytyväisiä valintaansa, kone on juuri sellainen kuin he halusivat: ”Kone on yllättänyt meidät monelta osin yli odotusten jo muutamien kymmenien käyttötuntien jälkeen. Yhteistyö Konekesko Kouvolan toimipisteen kanssa toimii saumattomasti”, kertovat Jarmo ja Ensio. ”Manitoun tilauk­sen otti vastaan Markku Marjava Konekeskolta ja hän vastasi myös koneen luovutuksen yhteydessä käyttöopastuksesta. Varustelu vastasi täysin tilausta ja toimitusaika oli sovitun mukainen”, toteaa Ensio Pousi. Koneen varusteli tilauksen mukaiseksi Konekesko Kouvolan huoltomies Juha Rantala. Yrityksellä on myös Konekeskon toimittama Case 321 B. Pyöräkuormaaja on ollut jo useamman vuoden käytössä.

Lue seuraavaksi