Uutiset

Työkoneet

Ponsse avasi tehdaslaajennuksen

Elinkeinoministeri Mika Lintilä avasi 24.8.2018 ​ Vieremällä Ponssen uuden tehdaslaajennuksen. Tehdaslaajennus merkitsee merkittävää askelta Ponssen tuotannon kehityksessä ja kilpailukyvyssä.

Tehdasinvestointi on mittavin Ponssen historiassa tuotantotilojen laajentuessa 2,7 hehtaarista neljään hehtaariin. Ennen kaikkea investointi merkitsee harppausta tuotantoteknologiassa. 
”Uusi tehdas mahdollistaa laadun, joustavuuden, työturvallisuuden ja tuottavuuden voimakkaan kehityksen.  Pystymme reagoimaan joustavammin markkinatilanteen muutoksiin ja varmistamaan PONSSE-metsäkoneiden tehokkaan asiakasvarioinnin sarjavalmistusolosuhteissa”, Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja Juho Nummela kertoo.

Tehtaan käyttöön vihkinyt elinkeinoministeri Mika Lintilä totesi juhlapuheessaan, että laajennus on esimerkki tulevaisuudenuskosta, joka on leimannut Ponssea koko sen kehityksen ajan.  
”Tämä nostaa Ponssen kilpailukykyä taas seuraavalle tasolle. Prosessien jatkuva kehitys, maailman parhaat metsäkoneet ja paras laatu asiakkaalle kuulostavat erinomaisilta tavoitteilta. Mutta olen varma, että Ponssen todellinen menetys perustuu vahvoihin arvoihin ja reiluun meininkiin. Sillä pärjää aina”, ministeri Lintilä totesi.

Älykäs teknologia muuttaa varastologistiikan
Uudessa tehtaassa siirryttiin samalla uuteen älykkääseen varastoteknologiaan, joka mahdollistaa komponenttien sujuvan virtauksen tuotantolinjoille. Samalla varastologistiikan tuottavuuus  kasvoi merkittävästi ja komponenttien manuaalinen käsittely väheni. Varastoautomaatio sisältää 15 500 pientavaran varastopaikkaa ja 3900 lavapaikkaa.

Uuden tehtaan rakennustyöt alkoivat vuoden 2016 loppupuolella. Harjakaisia vietetiin tammikuussa samalla kun tehtaasta valmistui 13 000. PONSSE-metsäkone. Kaikki PONSSE-metsäkoneet valmistetaan Vieremällä maailman nykyaikaisimmassa metsäkonetehtaassa. 

Lue seuraavaksi