Uutiset

Työkoneet

Pitkäpuominen Case jokea perkaamassa

Englantilaisen WM Plant Hire –yrityksen omistama pitkäpuominen Case CX130 perkasi Severn-Jokea Worcesterissa Keski-Englannissa. Casen puomilla on ulottuvaisuutta 25 metriä, joten tulvan seurauksena kasaantuneen roskan ja jätteen poimimen joen ylittävältä, historialliselta sillaltakin käsin onnistui hienosti.

WM Plant Hire on erikoistunut pitkäpuomisiin koneisiin ja yrityksen kalustolistassa onkin kymmenkunta kaivukonetta, joiden peruspuomit on vaihdettu pidempiin. Kyseessä on yksi Englannin suurimmista pitkäpuomikoneiden omistajasta.

Yrityksen erikoispalvelu on jatkuva päivystys, joka takaa pitkäpuomisen kaivukoneen lyhyellä varoitusajalla esimerkiksi onnettomuustilanteisiin.

Pienin neljän tonnin painoinen Kubota 101 omaa peräti kahdeksan metrin ulottuvuuden. Toisessa päässä laivastoa on 115 tonnia painava Cat 375 , jonka ulottuvaisuus on 32 metriä. Case on yrityksen valtamerkki. Kaivukoneita on kuusi, alkaen mallista CX50 (7 m) ja päätyen 30 tonnin malliin CX300 (18,5 m). Catteja on neljä ja palveluihin kuuluu myös ponttoonialustoilta kaivaminen.

Tammikuussa Case CX130 teki projektin Severn-joella. Kone varustettiin pyörivällä kouralla, jolla on helppo poimia esimerkiksi puunrungot talteen.

Koko operaatio tehtiin yhteistyössä paikallisen hallinnon, pelastusviranomaisten, ympäristökeskuksen ja kaupungin katuosaston kanssa. Tulvajäte nostaa aika ajoin veden pintaa ja tämän pelätään vaurioittavan historiallisesti arvokkaan sillan rakenteita.

Joesta nostettu jäte oli pääasiassa isohkoja puiden runkoja, joita tulvavesi on huuhtonut veteen yläjuoksun penkoilta. Kaikki puumateriaali vietiin kierrätettäväksi. Koko operaatio tehtiin yhden tammikuisen viikonlopun aikana ja se kiinnsoti paikallisia ihmisiä kovasti. Lauantaina suljettu silta avattiin taas liikenteelle sunnuntai-iltana.

Lue seuraavaksi