Uutiset

Työkoneet

Pikkubobbari uudistui

Leveys on vain 901 ja korkeus 1814 millimetriä. Vakiokauhalla kokonaispituus on 2553 millimetriä. Vaikka ei ihan taskussa, niin kuitenkin pienellä peräkärryllä se on helposti kuljetettavissa työmaalta toiselle. Kone onkin omiaan kulkemaan sisään rakennuksiin niin purkutöissä kuin saneerauskohteissakin.

Peltien sisään Bobcatin insinöörit ovat pakanneet Kubotan D1005-E3B-BC-3 dieselmoottorin, joka antaa 16,8 kilowattia tehoa. Kyseessä on jo Tier IV yhteensopiva moottori, jonka partikkelipäästöjen valmistaja kertoo olevan jopa 50 prosenttia aiempia malleja vähemmän.

Kun hydrauliikan tehoa ja nopeutta on tullut lisää, niin Bobcatilta luvataan myös 10 prosenttia lisää nopeutta työkiertoon. Kuormaimen aisoja on nyt vahvistettu kantamaan lisääntyneern tehon aiheuttamia rasituksia. Ajopumppujen keskittämisen hoitaa nyt uudenlainen jousi, joka on aiempaa kestävämpi ja huoltovapaampi.

Moottorin kiinnitys on uusittu ja näin kuljettajaan kohdistuva tärinä on pienentynyt. Turvallisuusnäkökohta on, että kuljettajalle on sekä turvavyö että turvakaari. Kuormainta ei myöskään pysty käyttämään, jos kuljettaja ei istu istuimella turvakaari alas laskettuna. Myös lisähydrauliikan virtaus on estettynä siihen asti. kun kuljettaja laskee turvakaaren alas. Ohjaamon rakenne on vahvistettu ja testattu.

Valmistajan mukaan öljytikku, polttoainesuodattimet, akku ja jäähdytinveden lisäyspiste ovat ”tarjottimella” takaa aukeavan luukun takana. Ohjaamo on tuttuun tapaan kipattavissa ja alta paljastuu hydrauliikan ja hydrostaattisen voimansiirron komponentit huoltomiehen jakoavaimelle alttiiksi.

Laaja Bobcat-toimilaitevalikoima ilahtuu kuullessaan, että lisähydrauliikasta irtoaa nyt 33,7 litran minuuttituotto. Lisälaitteista voisi mainita kauhojen lisäksi iskuvasaran, puskulevyn, harjalaitteen ja lumiauran. Yhteensä Bobcat tarjoaa pienimpään malliinsakin yli 20 erilaista laitetta. Suomeen Bobcatit tuo vantaalainen Fintractor Oy.

Lue seuraavaksi