Uutiset

Työkoneet

Pieniä ja suuria Volvoja

Tämän vuoden Lego show BRICK 2014 esitteli yleisölle oikean Volvo-pyöräkuormaajan sekä L350F-mallista tehdyn Lego-pienoismallin. Koska aito, Volvon malliston järein L350F oli liian suuri kuljetettavaksi Lontoon ydinkeskustan läpi ja sijoitettavaksi ExCeL-auditorioon, niin oli tyydyttävä L60G-pyöräkuormaajaan.

Englannin maahantuoja Volvo GB toi nelipäiväiseen tapahtumaan pyöräkuormaajan ja sen kauhassa sai operoida legokokoluokan L350F-konetta.

Kauhaan oli rakenenttu minilouhos, jonka muovisoraa monet lapset ja aikuisetkin lastasivat niin ikään legoista rakennettuun, runko-ohjattuun Volvo CE A25F 4×4 dumpperiin.

”On mukavaa osallistua BRICK 2014 –tapahtumaan. Toimme paikalle pienen pyöräkuormaajan, sillä aito L350F ei olisi mahtunut kulkemaan ovista sisään. On mahtavaa nähdä lapsien operoivan pienoismallien kanssa ja näin he saavat jo nuorena kosketuksen Volvoihin. Mistä tietää, vaikka heistä tulisi tulevaisuudessa Volvo-kuljettajia”, pohtii Volvo GB:n toimitusjohtaja Nick Allen. ”Olemme käyttäneet Volvon Lego-malleja jo kahdessa näyttelyssä tätä ennen ja ne ovat aina suosittuja missä ikinä ovatkin esillä.”

”On mahtavaa ottaa täysiä kauhallisia ja lastata materiaali dumpperiin siten, että yhtään ei läiky kauhan yli. Ensin se oli vaikeaa, mutta äkkiä sen oppi. Kotona tällainen olisi mukava. Sillä voisi siirtää tavaroita huoneesta toiseen”, lausui 10-vuotias lontoolainen Lewis Adie.

”Tämä uusi  pyöräkuormajaa on hämmästyttävästi esikuvansa kaltainen. Se tuo mieleen lapsuusmuistoja, jolloin sain leikkiä isoveljeni technics-legoilla”, täydentää jo aikuisikään ehtinyt Gareth Witcomb.

Näyttelyssä pyöräkuormaajan ohjaimeen jonotettiin ja kauppojakin tehtiin. 1636 osasta koottu, rapiat 200 euroa maksava L350F-pyöräkuormaaja on oiva joululahjaidea perheen pienemmille (ja kiinnostaa suurempiakin). Sen 50 tonnia painava esikuva L350F on myös hankittavissa jälleenmyyjiltä kautta maailman.

Lue seuraavaksi