Uutiset

Työkoneet

Parasta A-ryhmää

Hyundai esitteli Baumassa ennakkolupaustensa mukaan runsaasti uusia 9A-sarjan koneita. Tähän joukkoon kuuluu niin pyöräkuormaajia kuin kaivukoneitakin. Ensi kertaa esillä oli myös uusi HI-POSS hydraulijärjestelmä, jonka avulla Hyundai lupaa pääsevänsä 20 prosenttia pienempään polttoaineen kulutukseen. Sarjatuotannossa järjestelmä ei vielä ole, vaan testaus ja kehitystyö on edelleen menossa.

Kyseessä on sähköohjauksen lisääminen hydraulipumppuihin ja venttiilien toimintaan. Paluuvirtausta hyödynnetään myös varastoimalla hydraulienergiaa paineakkuun, kerrotaan Hyundailta. HI-POSS tulee Stage IIIB-koneisiin, mutta myös seuraavaan vaiheeseen järjestelmä tullaan sovittamaan.

Katseenvangitsijana Hyundin osastolla oli 120 tonnin kaivukone R1200-9. Pienemmät 50 ja 80 tonnin kaivukonemallit ovat osoittautuneet menestykseksi ja samaa konseptia sovelletaan Hyundain malliston järeimpään koneeseen. R1200-9:n kuusisylinterisestä, 23 litran Cumminsista tehoa irtoaa 576 kilowattia. Baumassa esitellyssä konseptissa oli 7,55 metrin pituinen pääpuomi ja 3,4 metrin kauhanvarsi. Tällä kokoonpanolla oikea kauhakoko on 6,7 kuutiometriä.

Myös pyöräkuormaajat ovat päivitetty 9A-aikaan.

Hyundai Baumassa 2013.

Lue seuraavaksi