Uutiset

Työkoneet

Oscarit jaettiin – ja pystytettiin

Kun viime yönä Hollywood-tähtiä haastateltiin punaisella matolla Dolby Teatterin edustalla Hollywoodissa, vilkkui taustalla välillä 17 metriä korkea Oscar-patsas. Se ei suinkaan seiso niillä sijoillaan pysyvästi, vaan komistus nostettiin pystyyn viime viikolla. Hommassa tärkeä osa oli JCB:n kurottajalla 512-56.

Sutjakan Oscar-patsasherran paino ei ole tiedossa, mutta pituus on 7,3 metriä. 17 metrin ja 5,4 tonnin nostoon kykenevälle kurottajalle Oscar oli helppo nakki. Kurottajan ei tarvinnut patsaan kanssa sen kummemmin painia, kuten Oscar-voittaja Leonard Di Caprio paini digitaalikarhunsa kanssa nyt palkitussa elokuvassa The Revenant. Gaalassa jaettava Oscar-patsas muuten painaa 3,6 kiloa ja on 33 senttimetrin pituinen. Sitä jaksaa jopa Sylvester Stallone pidellä-tosin ei tarvinnut tänäkään vuonna.

Patsaan pystytystyön teki yritys nimeltä Alliance Rental Solutions, joka vuokraa laitteita ja koneita Los Angelesin kasvavan rakentamisen tarpeisiin. Tarina ei kerro, ottiko JCB patsaan myös alas. Luultavasti gaalassa pettyneet potkivat sen nurin. OP.

Lue seuraavaksi