Uutiset

Työkoneet

OptiRent Oy laajentaa

OptiRent Oy Klaukkalasta on kasvattanut vuokrattavan konekantansa vuosien mittaan yli sadan yksikön. Noin 60 Kramer Allrad -pyöräkuormaajan lisäksi vuokralle tarjotaan kaivukoneita alle tuhannen kilon painosta yli 20 tonniin. Myös minidumpperit, jyrät ja pienet kurottajat palvelevat asiakkaita. OptiRentin palveluun kuuluu myös vuokrattavien yksiköiden kuljetus työmaalle asiakkaan niin halutessa. Klaukkalan toimipiste sijaitsee valtaväylien läheisyydessä, joten siitä on hyvä ponnistaa kaikkialle Suomeen. Koko maailmaa ei tarvitse ahtaa kehäkolmosen sisäpuolelle.

”Nyt laajennamme valikoimaamme enemmän mm. Wacker Neusonin työkaluihin, kuten tärylevyihin, uppopumppuihin ym. Klaukkalasta voi tulevaisuudessa noutaa useita erilaisia pohjarakentamisen apuvälineitä. Myös kuuden metrin ajosillat, liikennemerkit, kartiot ym. sen puolen tuotteet otetaan vuokrausvalikoimiin. Tarkoituksena olisi, että meiltä saatavilla työkaluluilla, varusteilla ja koneilla voidaan työmaat perustaa ja rakentaa”, kertoo yrityksensä vuonna 2004 perustanut Joni Ihalainen.

Kasvu on Ihalaisen mukaan ollut 20 prosentin vuosivauhtia. Kaikki yli viiden tonnin kaivukoneet ovat varustettu kauhanpyörittäjällä. Iskuvasara ja erilaiset kourat on myös saatavissa lisävarusteina. Pyöräkuormaajiin on tarjolla kauhoja, harjoja, hiekottimia ym.

”Koneen omistamisen pakko on Suomessa jo hellittänyt. Urakoitsijan ei tarvitse koneet vuokratessaan omaa huolto- tai kalustohallia eikä erillistä henkilökuntaa siihen. Koneita voidaan vaihtaa jokaiselle työmaalle, mikä takaa oikeankokoisen ja -tyyppisen koneen joka työhön. Omistuskoneella on usein tehtävä sille soveltumattomia töitä. Konekantamme on kuten sanottu aina kunnossa ja sitä huolletaan säännöllisesti. Vaihtoaika on kolme neljä vuotta, jolloin esimerkiksi pyöräkuormaajissa on 3000-4000 tuntia”, tiivistää Ihalainen.

”Asiakaskunta meillä on vastuuntoista ja ammattitaitoista. Joskus harvoin on tapahtunut asiakkaan huolimattomuudesta tai väärästä käytöstä tapahtuvia rikkoontumisia tai jopa koneiden ojaan kaatumisia. Ammattitaitoinen kuljettaja kuitenkin tietää, koska vika on itsessä, eikä mitään vääntöjä asioista yleensä synny. Yksityisten vuokraajien luulisi olevan niitä, joiden käsissä koneet särkyvät. Nämä kuitenkin tietävät omat rajoitteensa ja useasti ovat hyvin rauhallisesti ja varovaisesti liikkeellä”, puhuu Ihalainen eri käyttäjäkuntien eroista.

OptiRent pitää kaluston tuoreena, jolloin toimintavarmuus on hyvä.

Lue koko juttu Konepörssistä 5/2013, joka ilmestyy 19.4.

Lue seuraavaksi