Uutiset

Työkoneet

Nuori yrittäjä uskoo kivenmurskaukseen – MN-Murskaus Oy

Markon lisäksi yrityksessä työskentelee kaksi muuta ammattimiestä; kaivukoneen ja pyöräkoneen kuljettajat. Muuta taustatukea nuorelle yrittäjälle antavat avovaimo Tiia Salminen, joka hoitaa osittain paperitöitä sekä isä Kalevi Kukkonen ja Raimo Harmaala sekä Juha Simpsiö, jotka kaikki ovat töissä Metso Minerals Oy:llä.

Yrityksen nimessä olevat M ja N kirjaimet tulevat Markon ja Tiian poikien, Matias (3 vuotta) ja Niclas (8 kuukautta) nimien etukirjaimista.

Omaa konekalustoa MN-Murskauksella on muun muassa Metso LT 105 –murskain (vm. 2006), mikä on toiminut moitteettomasti. Hyvissä olosuhteissa laitteella syntyy mursketta 200 kuutiota tunnissa.

Murskaimen syöttöä hoidetaan Volvon EC 460 BLC –tela-alustaisella kaivukoneella ja valmis murske siirtyy kasalle tai käyttökohteeseen Volvon L180C-pyöräkuormaajalla. Kiven rikotukseen käytetään alihankkijoita tarpeen mukaan. Muuta kalustoa MN-Murskauksella on Svedalan karavaunu kaksitasoisella seulalla ja säiliöauto Sisu E14, joka toimii työmailla tankkauspisteenä sekä täysperävaunu, johon on rakennettu tarvittavat sosiaali- ja huoltotilat.

MN-Murskauksen urakat ovat suunnilleen puoliksi isoja ja pieniä, 5 000 tonnista 30 000 tonniin. Suurin osa on kalliomurskausta, mutta ajettuakin kiveä murskataan jonkin verran. Myös uusiomurskaus, kuten betonin murskaus onnistuu MN-Murskaukselta. Murskaimesta löytyy magneetit raudan erittelyyn ja muut tarvittavat laitteet. Svedalan kaksitasoisella seulalla saadaan tuotettua kaikkia murskelaatuja; 0-16 mm sekä kaikkia karkeampia laatuja.

Tela-alustaisen kaluston ansiosta MN-Murskaus pystyy hoitamaan murskaukset hankalissakin paikoissa, ainoastaan maaperän pehmeys saattaa vaikeuttaa joskus töitä. ”Tähän mennessä työmaat ovat olleet pääosin Pirkanmaalla, mutta Savossa ja pääkaupunkiseudullakin on käyty. Valmius on lähteä mihin päin Suomea tahansa”, kertoo Marko Kukkonen. Murskaimen siirto- tai työkuntoon laittaminen kestää noin tunnin, joten siirtyminen työmaalta toiselle on melko nopeaa.

www.mn-murskaus.comKonepörssiMiika Nyrö

Lue seuraavaksi