Uutiset

Työkoneet

Norjalaisurakoitsijan 25 Hitachin vuotta

Norjalainen Carl C Fon hankki ensimmäisen Hitachi kaivukoneensa vuonna 1988. Sandefjordissa sijaitsevalla, 160 henkilöä työllistävällä urakoitsijalla on laivastossaan nyt kaikkiaan 51 kaivukonetta, joista 43 kappaletta on Hitachi-merkkisiä. Viidestätoista pyöräkuormaajasta seitsemän on niin ikään Hitacheja.

Hitachien kirjo alkaa mallista ZX18-3 ja yläpäästä löytyy ZX670LCH-3. Muita käytössä olevia Hitachin malleja ovat ZX135US-5, ZX225USRLC-5, ZX250LC-5, ZX350LC-5 ja  ZX470LCH-5 (kuva). Kokoelma on siis varsin kattava.

Norjan Hitachin maahantuojan, Nastan edustaja Nils Arve Norendal kertoo Carl Christian Fonin olevan vaativan asiakkaan – positiivisessa mielessä. Fon on Norjan maahantuojan suurin asiakas.

Ensimmäisen koneen huoltosopimuksella Nasta myi Fonille jo vuonna 2008. Tämän jälkeen jokaisessa uudessa Hitachissa on ollut vastaava sopimus.

”Nasta on yksi parhaimmista jälkimarkkinoinnista huolehtivista konemyyjistä Norjassa. Me arvostamme nopeaa huoltoa sekä koneiden jälleenmyyntiarvoa. Tarkkailemme koneiden käyttökustannuksia ja on tärkeää tietää, mitä kulut ovat 10 000 ajotunnin jälkeen. Tällä on paljon suurempi merkitys koneen kokonaiskustannuksiin kuin hankintahinnalla”, kertoo Fon.

Hän pitää Hitachin Hios IIIB – ja Trias-hydraulijärjestelmiä myös kehityksen kärkenä. “Me mieluummin kuljemme teknisen kehityksen kärjessä kuin seuraamme jäljessä”, päättää Fon.

Lue seuraavaksi