Uutiset

Työkoneet

Nopea päällystystyö Saksassa

Frankfurtin lentokentän lähellä sijaitseva Frankfurter Kreuz on yksi Euroopan vilkkaimmista risteyksistä. Se on rakennettu niin sanottuun apilamalliin ja yhdistää moottoritiet A5 ja A3. Noin 135 000 ajoneuvoa käyttää vuorokaudessa tätä vuonna 1956 liikenteelle avattua risteystä. Risteys on uusittu kokonaan vuosien 1995-2000 välillä ja samassa remontissa tehtiin risteykset alittava rautatietunneli.

Tämä yksi Saksan moottoritieliikenteen solmukohdista sai viime vuoden lokakussa uuden päällysteen 1,6 miljoonan euron urakassa. Projekti oli vaativa ja sitä edelsi mittavat ennakkojärjestelyt ja suunnitelmien laadinta. Näistä vastasi saksalainen Hessen Mobil ja urakan teki Strabag AG.

Nopea toteutus oli ehdoton vaatimus. Saksan jälleen yhdistymisen juhla lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna tarjosi pitkän viikonlopun eli aikaa päällystystyölle oli alle kolme vuorokautta. Ajankohta päällysteen uusimiseksi oli kaikin puolin tarkoin valittu, sillä moottoritie A5 oli suljettu etäämpänä tehtävän siltaremontin takia liikenteeltä Frankfurter Kreuzista etelään. Näin liikenne risteyksessä oli A5-kiertotien ansiosta valmiiksi oleellisesti vähäisempää.

Uusittavaa asfalttipintaa risteysalueella oli kaikkiaan 18200 neliömetriä. Työtä tehtiin yhtaikaa kuudessa eri kohteessa 50 hengen voimin. Kaikkiaan 63 autoa oli työllistettynä ja konekannassa käytettiin Wirtgenin jyrsimiä, Vögelen levittimiä ja Hammin jyriä.

Saksojen yhdistymisen juhlapäivän iltana (3.10.) kymmeneltä moottoritie katkaistiin ja työ aloitettiin yhdeksällä isolla ja kolmella kompaktikoon Wirtgenin jyrsimellä. Paikasta riippuen pois jyrsittiin ainoastaan pinta-asfaltti tai sitten kantavia kerroksiakin aina 32 senttimetriin saakka.

”Vanhasta moottoritien pinnasta otettiin kierrätystä varten talteen muun muassa vanha asfaltti. Pinta jyrsittiin kerros kerrokselta ja runsas autokalusto takasi keskeytymättömän työn. Parhaimmillaan yhdellä jyrsimellä irroitettiin 200 tonnia materiaaleja tunnissa. Kaikki sujui varsin nopeasti ja viimeinenkin jyrsin poistui työmaalta 14 tunnin kuluttua aloituksesta”, kertoi jyrsintäosiota johtanut Jörg Freitag.

Hammin jyrät ja Vögelen asfaltinlevittimet tuotiin nekin jo aamuhämärissä työmaalle. Vögele 1900-2 levittimiä töissä oli kaikkiaan neljä. Jyrät aloittivat asfaltin alle rakennettujen uusien kerrosten tiivistämisen välittömästi niiden levityksen jälkeen.

Asfalttia toimittavia asemia työhön oli valjastettu kaikkiaan kuusi. Koko massan tarve oli 10 000 tonnnia ja erilaisia koostumuksia tarvittiin kaikkiaan viisi. 30 kuorma-autoa kuljetti massoja koko ajan asemilta työmaille.

A5-moottoritiellä tarvittiin jopa 7,8 metrin levitysleveyttä. Asfaltinlevittimien perässä kulki Hammin GRW 280 kumipyöräjyrät ja niiden jälkeen lopullisesta tiivistyksestä vastasivat niin ikään Hammin DV- ja HD-sarjan jyrät.

Koko projekti vietiin läpi täysin ennakkosuunnitelman mukaisesti ja tiukka aikataulu piti kutinsa.

Kaikki asfaltti oli jyrsitty lauantaiaamuna kuudelta, vaikka yöllä satoikin rajusti viivästyttäen töitä. Seuraavan vuorokauden aikana tehtiin uusi pinta ja sunnuntaiaamuna kello kuudelta Hessen Mobilista annettiin käsky avata moottoritie uudestaan liikenteelle, vain 57 tuntia sulkemisensa jälkeen.

Onnistunut projekti antoi aihetta leveään hymyyn. Mallia näyttää jyrsintätyötä johtanut Jörg Freitag.

Lue seuraavaksi