Uutiset

Työkoneet

Nokialta uusia renkaita kaivukoneisiin

Nokia on julkaissut uuden rengasmalliston, joka mahdollistaa uusia urakoita. Nokian Ground Kare -renkaiden uudet koot lisäävät pyöräalustaisten kaivukoneiden monikäyttöisyyttä. Mahdollisuus monipuolisempaan urakointiin voi tarjota kilpailuetua , eikä kaivutyö ole mikään poikkeus. Urakoitsijat kaikkialla ovat huomanneet, että Nokian Ground Kare -renkaat ovat paitsi nostaneet kaivukoneen käyttöastetta, myös parantaneet renkaiden suorituskykyä paripyöriin verrattuna. Monikäyttöinen rengas saa myös kaivurikuormaajista parhaan suorituskyvyn irti. Nyt Nokian Ground Kare -rengasvalikoima on laajentunut kolmella uudella koolla, jotta parempi pito ja vakaus olisivat yhä useamman urakoitsijan ulottuvilla.

Leveillä single-pyörillä on kaivukonekäytössä selviä etuja paripyöriin verrattuna, kuten vähäisemmät vauriot maaperälle ja olematon riski kivien juuttumisesta renkaiden väliin. Nokian Ground Kare -rengasperhe on jo ansainnut kannuksensa pehmeän maaperän renkaana. Suorituskyky ohittaa kirkkaasti kapeammat paripyörät. Eräät urakoitsijat ovat kertoneet voivansa työskennellä pyöräalustaisella kaivukoneella jopa sellaisilla alustoilla, jotka ennen ovat vaatineet telakaivukonetta.

“Korkea käyttöaste auttaa urakoitsijaa saamaan täyden hyödyn koneinvestoinnistaan”, sanoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Kimmo Kekki. ”Nokian Ground Kare on erinomainen yleiskäyttörengas kaikenlaisiin töihin, ja se mahdollistaa monipuolisemman urakoinnin.”

Oikeat ominaisuudet

Kaivukoneella urakoitaessa renkaiden vakaus on avainroolissa pyrittäessä tehokkaaseen ja turvalliseen työskentelyyn. Nokian Ground Kare -renkaan vakaus on huippuluokkaa, mikä tarjoaa hyvät lähtökohdat sujuvalle kaivutyölle.

“Toinen tärkeä ominaisuus on renkaan suuri kosketuspinta, jolla minimoidaan maaperän vauriot”, kertoo Kekki. “Lisäksi erityisesti kaivukonekäyttöön kehitetty kumiseos varmistaa erinomaisen pidon myös talvioloissa. Siinä yksi leveitä single-renkaita puoltava seikka.”

Pitkä käyttöikä

Kaivukoneen renkaan pitää toimia monenlaisilla alustoilla ja eri nopeuksilla, siirtoajoja unohtamatta. Suuren kosketuspintansa ja kaivukonekäyttöön kehitetyn kulutuspinnan kuvion ansiosta Nokian Ground Kare -rengas kuluu hyvin hitaasti ja tasaisesti.

“Toinen käyttöikään vaikuttava asia on rengasvaurion riski kivisillä työmailla, joilta löytyy usein muun muassa veitsenterävää louhetta tai harjateräksen pätkiä”, muistuttaa Kekki. ”Nokian Ground Kare on teräsvahvistettu pisto- ja murtumavaurioita vastaan, ja toisin kuin paripyörissä, kivet eivät voi kiilautua renkaiden väliin.”

Myös kaivurikuormaajille

Osaavissa käsissä kaivurikuormaaja taipuu monenlaisiin töihin. Niille on käyttöä rakennustyömailla sekä voimalinjojen ja rautateiden kunnossapidossa. Nokian Ground Kare -renkaiden myötä myös kaivurikuormaajat voivat hyötyä vakaammasta työskentelystä, erinomaisesta joka vuodenajan pidosta sekä sujuvasta ja hiljaisesta kyydistä siirtoajojen aikana.

”Kaivurikuormaajakäytössä Nokian Ground Kare saavuttaa todella pitkän käyttöiän”, Kekki huomauttaa. ”Lisäksi valikoimassa on puoliksi kuvioitu semi-slick-versio erityisesti rautatiekäyttöön.”

Pyöräpakettien asiantuntemusta

Käsi kädessä renkaiden kanssa toimivilla vanteilla on oma tärkeä rooli sujuvassa kaivussa. Nokian Renkaat valmistaa myös huippuluokan vanteita ja toimittaa monelle konevalmistajalle saumattomasti yhteen pelaavia pyöräpaketteja.

“Kun sekä rengas että vanne on optimoitu aiottuun käyttöön, on työnteko taatusti sujuvaa”, sanoo Kekki. ”Esimerkiksi reunavahvistetuissa Tube Edge -vanteissamme on lajissaan ainoa saumattomasti putkivahvistettu rakenne, joka tukee renkaiden toimintaa parhaalla mahdollisella tavalla.”

Koot ja saatavuus

Semi-Slick

Ennestään saatavilla olleiden Nokian Ground Kare -kokojen lisäksi helmikuussa tarjolle saatiin kolme uutta rengaskokoa. Suurin rengas on 710/40-22.5. Se tarjoaa erityisen suuren kosketuspinnan maahan pehmeässä maastossa työskenneltäessä. Suurinta kantavuutta etsiville on 650/45-22.5, joka tarjoaa yhä malliston parhaan kantavuuden suurille koneille, 6 900 kilogrammaa, 40 km/h ja kuusi baaria. Lisäksi uusi 600/50-22.5 on erinomainen valinta pienemmille koneille.

Raskailla lisälaitteilla varustetut kaivurikuormaajat hyötyvät uuden 620/60B30-rengaskoon tarjoamasta erinomaisesta kantavuudesta. Se täydentää nykyistä kokoa 620/60B34, joka on saatavana myös puoliksi kuvioituna semi-slick-erikoisversiona rautatiekäyttöön.


Rengaskoot:

  • 600/50-22.5 173A8 Ground Kare SF TL
  • 650/45-22.5 175A8 Ground Kare SF TL
  • 710/40-22.5 173A8 Ground Kare SF TL
  • 620/60B30176A8 Ground Kare SF TL
  • 620/60B34 178A8 Ground Kare SF TL
  • 620/60B34 178A8 Ground Kare Semi-Slick SB TL


Lue seuraavaksi