Uutiset

Työkoneet

Netistä kaivettua: Amerikan kissan temppuja

Jo kuopiolainen talonmies sen puki sanoiksi. ”Mie en ala mittään jois miul ei oo Bobcattii”

Amerikkalainen Bobcat onkin yksi konemaailman legendoista, oikea pienkuormaajien kantaisä – ja -äiti. Historia alkaa vuodesta 1947, jolloin  Melroe Manufacturing Company perustettiin. Bobcatin isä oli norjalaisten maahanmuuttajien poika, Edward Gideon ”E.G.” Melroe,. Alussa pajassa tehtiin puimakoneita ym. viljelyä helpottavia koneita ja laitteita. Vuoteen 1962 asti mentiin tällä linjalla, mutta sitten rysähti. Ensimmäinen kissalogolla koristeltu Bobcat näki päivänvalon.

Vuonna 2007 korealaiselle Doosanille myyty Bobcat on edelleenkin maailman johtava pienkuormaajamerkki. Joten ei ole ihme, että verkosta löytyy monenlaista Bobcat-kamaa. Ja ihan kaikkea näistä ei kannata yrittää sillä omalla Bobcatilla.

Amatöörikuski ajaa Bobcatin ojaan eikä saa sitä enää liikkeelle. Apuun ryntää mies, jonka hauiksilla vaikka nostaisi koneen ylös notkosta. Tämä lihaksikas svartseneggeri sotkee hetken Bobcatin ajovipuja kuin soutulaitetta, avustaa puomilla vähän voimansiirtoa ja kohta ollaan taas kovalla maalla. Ja sitten elvistelemään koneen monttuun parkkeeranneelle kaverille.

Liika kikkailu kostautuu aina. Tämäkin kuski yrittää tehdä vaikutuksen vastakkaiseen sukupuoleen osoittamalla ultimaalista Bobcatin hallintaa. Toisin käy. Viikset mullassa on ikävä yrittää pussata törttöilyä seurannutta ja yläkerrasta apua anelevaa tyttöystävää.

Tämä kuski ei ole ollut ensimmäisenä jonossa, kun järkeä on jaettu. Tai sitten rahat ovat loppuneet kesken työlaitteita ostettaessa. Harvoin nimittäin näkee, että trukkipiikeillä kaivetaan monttua nurmikkoon. Ja kuinkas sitten kävikään?

Mitä tästä voi sanoa? No, se pyörii sittenkin.

Tämän kuljettajan polvet ovat mustelmilla, se on aivan varmaa.

Oletko koskaan miettinyt, miten Bobcatin saa auton lavalle.  Älä mieti enää.

Takarenkaita säästävä ajotapa.

https://www.youtube.com/watch?v=WSNDcpjb23c

Lenkkitossutehtaat eivät ole ainoita lapsityövoimaa käyttäviä tahoja. Tämä isä laittaa kuusivuotiaan jälkikasvunsa ajamaan Bobcattia. Muutaman vuoden vanhempi isoveli hypännee sitten auton rattiin, kun isä lähtee grillaamaan teepihviä patiolle.

Bobcatissa ei ole etuovea, joten isä komentaa poikansa ajamaan ja kuvaa tapahtumaa itse autosta lämmityslaitteen puhaltaessa kuumaa hönkää reisille. Onko kellään lastensuojeluviranomaisten puhelinnumeroa?

Mestari on lähtenyt perjantain lounastunnilla käymään Alkossa ja työmaalla alkaa sirkus.

Ovella kolkuttelevan talven kunniaksi vielä yksi video. Tela-alustaisella pienkuormaajalla kitka riittää ja lumen puskeminen on helppoa. 16 minuutin videota olisi tosin voinut vähän lyhentääkin.

Täältä Bobcatin galleriasta löydät paljon kuvia.

Katso myös: Mutapainin ystävät 1 ja Mutapainin ystävät 2.

Lue seuraavaksi