Uutiset

Työkoneet

Neljäkymmentä vuotta aktiivista toimintaa konealalla, Berner Koneet

Berner-konserniin kuuluva Berner Koneet järjesti Alihankinta 2016 -messujen yhteydessä toimintansa 40-vuotisjuhlat. Paikalle oli saapunut vajaa sata henkeä, jotka olivat yrityksen yhteistyökumppaneita vuosien varrelta, niin asiakkaita kuin tavarantoimittajia sekä muita toiminnassa mukana olevia.

Berner Oy:n varatoimitusjohtaja Hannes Berner otti kaikki vieraat ovella vastaan, ja piti Bernerin historiaa konealalla luotaavan puheen.

Berner Koneiden toiminta käynnistyi vuonna 1976, jolloin yritys aloitti Mitsubishi-trukkien maahantuonnin ja jälleenmyynnin Suomeen. Yhtä lailla oli juhlan aihetta myös tämän teeman puitteissa. Paikalle olikin saapunut myös Mitsubishin väkeä niin Japanista kuin Hollannista. Alun perin Japanissa valmistettujen trukkien tuotanto siirtyi osittain Hollantiin 1990-luvun aikana. Euroopan markkinoille suunnatut pienet alle viiden tonnin koneet valmistettiin tuolloin kaikki puukenkien maassa. Sittemmin tuotanto siirtyi kuluvan vuosikymmenen alussa Kiinaan, missä jatkuu alle 5,5 tonnisten dieseltrukkien valmistus ja sähkö- ja varastotrukkien valmistus puolestaan keskittyi Järvenpäähän. Hollannissa toimii edelleen Mitsubishi-trukkien logistinen ja hallinnollinen keskus nimellä Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe (MCFE). Se on konserni, johon myös kotoinen Roclamme tänä päivänä kuuluu.

 

”Berner Koneet on näiden kuluneiden neljän vuosikymmenten aikana tuonut maahan reilut viisituhatta Mitsubishi-trukkia” sanoo Berner Koneiden tuotepäällikkö Pauliina Tiusanen. Trukit ovat pääosin kooltaan puolentoista ja viiden tonnin väliltä. Polttomoottorikäyttöisistä vastapainotrukeista on siirrytty entistä enemmän sähkökäyttöisiin akkukoneisiin. Kokonaan eivät polttomoottorikoneet tule häviämään, mutta suurten logistiikkakeskusten lisääntymisen myötä sähkökoneiden osuus on kasvanut viime vuosina. Bernerin tarjonta kattaa tänä päivänä Mitsubishin materiaalinkäsittelylaitteita aina pumppukärryistä jopa kuudentoista tonnin vastapainopainotrukkeihin.

Yrityksen toinen pitkäaikainen edustus on Combilift-erikoistrukit. Berner on nyt tuonut näitä irlantilaisvalmisteisia koneita maahan viisitoista vuotta. Combiliftin koneet on suunniteltu pitkän tavaran käsittelyyn, jonka tiimoilta maastamme löytyy runsaasti käyttökohteita. Sahat ja muut puunjalostuslaitokset käsittelevät todella pitkää tavaraa säännöllisesti, joten siellä nämä monitietrukeiksikin kutsutut koneet ovat omiaan. Combiliftin valikoimasta löytyy myös erittäin maastokelpoinen kolmipyöräinen malli, joka selviytyy hankalissakin maastoissa ympärivuotisessa käytössä. Puutavaran käsittelyn lisäksi nämä erikoistrukit soveltuvat myös teräs- ja levyteollisuuteen. Combilift-koneita on nyt maassamme jo noin kolmesataa.

Erilaisten trukkien lisäksi Berner Koneet maahantuo ja myy kiinteistönhoitopuolen koneita, kuten Dulevo-lakaisukoneita niin perässäkäveltävistä sisäkoneista aina kadun puhdistuksiin tarkoitettuihin imulakaisukoneisiin. Siivoushommiin on tarjolla myös ranskalaisvalmisteinen Glutton-kulttuuriroskaimuri. Se ei nimestään huolimatta ime pois kaikkea roskakulttuuria, vaan on pieni perässävedettävä roskasäiliö, joka on varustettu polttomoottorikäyttöisellä imurilla. Se nielee kaiken roskan tupakantumpeista juomapulloihin esimerkiksi festarialueilla tai toreilla.

Syntymäpäiväjuhlaa vietettiin Tampereella Alihankinta 2016 -messujen yhteydessä iltatapahtumana. Tilaisuudessa kuultiin päämiesten terveisiä maailmalta sekä emoyhtiö Bernerin varatoimitusjohtajan Hannes Bernerin katsaus kuluneeseen neljään vuosikymmeneen. Tarjolla oli myös hieman viihdettä ja sirkushuveja. Pistäytyipä Juicekin heittämässä lyhyen keikan pilven reunalta. Konepörssi onnittelee Berner Koneita.

Lue seuraavaksi