Uutiset

Työkoneet

Neljä Kubotaa kerralla

Siinjärveläinen urakointiyritys KoneNeliö Oy otti vastaan neljä tuliterää Kubota-kaivukonetta Konekeskon pihamaalla Toivalassa.

Kaivurit otti vastaan KoneNeliön puolesta Jari Lappeteläinen (2. vas.). Hän on yksi kolmesta yhtiön yrittäjäosakkaasta. Koneiden luovuttajina olivat konemyyjä Heikki Rissanen (vas.) ja myyntipäällikkö Arto Hukka Konekeskosta (2. oik.). Kuvassa myös Kesko Oy:n aluejohtaja Kari Niskanen.

Hankinnalla korvattiin Lappeteläisen mukaan vanhentunutta, aikansa palvellutta kalustoa.

Vuonna 2000 perustettu KoneNeliö Oy on erikoistunut maa- ja ilmalinjojen kaapelitöihin. Näiden lisäksi myös kaikenlaiset muut maarakennusurakat kuuluvat yrityksen toimenkuvaan. Siilinjärveläisyrityksen alueena on koko Suomi ja se työllistää kesäkaudella noin 25 ja talvella 10 – 15 henkeä. Liikevaihto tilivuonna 2012 oli yli 4 miljoonaa euroa.

KoneNeliö Oy:n Jari Lappeteläinen kertoi kuljettajien työviihtyvyyden olleen yksi keskeisistä asioista, mikä käänsi puntarin valintaprosessin loppusuoralla Kubotan eduksi.

KoneNeliö Oy:n hankkimat koneet ovat kaksi kappaletta kahdeksan tonnin Kubota KX-080  ja kaksi kappaletta 5,5 tonnin Kubota KX-057 –mallia. Näissä koneissa on lisävarusteena Engconin kauhanpyörittäjä ja pihtivarustukset sekä SKF-keskusvoitelujärjestelmät.

”37 vuotta Konekeskon edustuksessa ollut Kubota on tärkeä tuote meille. Konekesko Oy on ainoa myyjä Euroopassa joka edustaa koko Kubota-mallistoa mukaan lukien traktorit, leikkurit, maanrakennuskoneet ja teollisuusmoottorit”, kertoo myyntipäällikkö Arto Hukka.

Nykyään Konekesko Oy edustaa Kubota-merkkiä myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Näin isot kertakaupat eivät kuitenkaan ole aivan jokapäiväisiä.

”Olemmekin tyytyväisiä, että pystyimme tarjoamaan KoneNeliö Oy:lle sopivan kokonaisuuden”, päättää Hukka.

Lue seuraavaksi