Uutiset

Työkoneet

Nelipyöräohjatut mallistoon Artvelle

Artve Trading Oy on tuonut Suomen markkinoille italialaisvalmisteiset, CSF:n valmistamat QTRAK-pienkuormaajat. Tällä hetkellä maahantuontimallistossa on kaksi nelipyörä-/rapuohjattua mallia; 1240 ja 1550. Artven mallistossa uutuuskuormaajat täyttävät Multionen ja Venierin väliin jäävän tilan.

Kuvan suurempi malli 1550 painaa 3 380 kiloa.

Jo pitkän tovin  Artvenkin edustuksessa viihtyneet  Multione-kuormaajat ovat runko-ohjattuja ja mallisto loppuu 1600 kiloon. Valmistaja CSF halusi tarjota myös raskaampiin painoluokkiin koneita ja valitsi niihin nelipyörä-/ rapuohjauksen, koska tiesi asiakkaiden näissä kokoluokissa jo tottuneen tähän konseptiin. Malli QTRAK 1240 (kuvassa) painaa 1 900  kiloa.

Pienin Venierin malli VF 2.63B Plus painaa 4 400 kiloa, joten nyt Artvella on tosiaan kuormaajamalli tarjolla jokaiseen painoluokkaan alle 15 tonnin. Ja Baumassa hyvinkääläisyrityksen mallisto tulee vielä  kasvamaan hieman ylöspäin. Venieri on nimittäin esittelemässä yhden uuden  mallin kuormaajaperheensä yläpäähän. Työpaino on noin noin 17 tonnia.

Suomen markkinoilla ei nelipyöräohjattuja pienkuormaajia ole hirveästi tarjolla, joten toimitusjohtaja  Arto Kallioinen uskoo, että vielä yhdelle lisämerkille löytyy markkinoita.

Suuremmassa koneessa on neljäsylinterinen Yanmarin diesel sijoitettuna poikittain koneen taakse. 12o0-sarjan voimansiirrossa ei ole akseleita, vaan jokaisessa pyörässä on oma hydraulimottorinsa.  Näin tämä pienempi kone on varsin matala.

Korkeudet koneilla ohjaamon kattoon ovatkin 2008 (malli 1240) ja 2488 (malli 1550) millimetriä.

1500-sarjassa voimansiirto on hydrostaattinen. Ajomoottorilta  voima jakautuu alennusvaihteiston ja kardaanin kautta molemmille Carraron akseleille.

Kuormainaisa on molemmissa koneissa suora ja yksiosainen kotelorakenne keskellä konetta. Sivulle jää näin hyvä vapaa näköala, mutta aivan ohjaamon edestä rakenne nousee suhteellisen korkealle ja peittää hieman näkyväisyyttä työlaitteelle.

Joystick lisähydrauliikan ohjauksineen ja suunnanvaihtoineen on molemmissa kokoluokissa sama.

Suuremmassa mallissa hieno yksityiskohta on sivupeilien etuosaan upotettu LED-valojen rivi.

Suomen Rakennuskone Oy ja Artve Trading Oy solmivat helmikuussa tänä vuonna sopimuksen Komatsu-minikaivukoneiden jälleenmyynnistä koko Suomessa.Tavoitteenamme on ollut lisätä minikoneiden kauppaa ja valikoimaa. Komatsun minikaivukoneet  täydentävät erittäin hyvin valikoimaamme. Keskitymme tulevaisuudessa ennen kaikkea pienempien koneiden kauppaan”, kertoo Arto Kallioinen.

Tekniset tiedot QTRAK 1240.

Tekniset tiedot QTRAK 1550.

Lue koko juttu Konepörssistä 4/2013 tai Lehtiluukusta.

Lue seuraavaksi