Uutiset

Työkoneet

Murskia, seuloja ja kuljettimia

Suomessa uuden maahantuojan helmikuussa saanut McCloskey kasvaa maailmalla kovaa tahtia. Vuonna 2012 sen liikevaihto kasvoi 60 % ja henkilökunta 30 %. Samalla tuotantolaitoksien pinta-ala Kanadassa ja Pohjois-Irlannissa lisääntyi yhteensä 136.000 neliötä. ”Tela-alustaisissa murskaimissa olemme nyt kolmanneksi suurin maailmassa”, kertoi Seamus Doyle McCloskeyltä.

”Alkaneen vuoden kasvu on luonnollisesti rauhallisempaa, mutta kaksinumeroisissa luvuissa pyritään jatkamaan. Uudet tuotteet ja se, että ne on otettu hyvin vastaan niin vanhoilla kuin uusilla markkina-alueilla selittää voimakkaan kasvun. Pohjois-Amerikka on edelleen päämarkkina-alueemme, mutta Venäjä ja Australia ovat kasvaneet voimakkaimmin, kertoo Seamus Doyle ja jatkaa. ”Euroopassa olemme saavuttaneet hyvän aseman luotettavien ja hyvän maineen saavuttaneiden seulojen ja murskien ansiosta.” Viime vuoden aikana McCloskey esitteli useita uutuuksia. Kaikkiaan tuotannossa on kymmenen erilaista murskaa, yhtä monta erilaista tasoseulaa, viisi rumpuseulamallia ja useita kasakuljetinmalleja.

Suomessa McCloskey maahantuonnista ja myynnistä on helmikuun alusta alkaen vastannut Konevuokraamo Rentti, jonka toimipiste sijaitsee Honkajoella.  Varaosat ja huolto järjestyy myös Rentin kautta. Yleisimmät osat ovat varastossa ja muut tilataan tarvittaessa nopealla aikataululla Pohjois-Irlannista.

Konevuokraamo Rentin Juha Leivo ja McCloskeyn Seamus Doyle. Taustalla näkyy uusi McCloskeyn kehittämä ratkaisu murskien ja seulojen kuljettamiseen. ”Takadolly” poistaa lavetin tarpeen, kun etupää on suoraan yhdistettynä vetoautoon. Kyseistä ratkaisua voidaan käyttää kaikissa McCloskeyn seuloissa ja murskissa. Se läpäiseekö ratkaisu Suomen säädökset, on vielä epävarmaa.

McCloskey valmistaa myös kasakuljettimia kuten kuvassa oleva uusi parannettu malli TS 4065 osoittaa. Siinä kuljetinhihna on metrin leveä ja 20 pitkä. Kasakuljettimet saa myös pyöräkuormainsyöttimellä varustettuna.

Lue seuraavaksi