Uutiset

Työkoneet

MultiOne yhä vahvasti Suomessa – Lännen Tractors Oy jatkaa maahantuontia

Pääosin italialaisomistuksessa ollut Multione Nordic Oy Ab lopetti maahantuonnin ja siirtyi markkinointiyhtiöksi, mutta silti pienkuormaajien maahantuonti Suomeen jatkuu. Yhtenä maahantuojana Suomessa toimii edelleen loimaalainen Lännen Tractors Oy. Hannu Siukkola vastaa pääkaupunkiseudun ja Kymenlaakson myynnistä. Jari Rahkonen tekee kauppaa Pohjois-Suomessa Oulusta käsin.

”Toimimme edelleen vahvasti MultioOne -pienkuormaajien kanssa. Tilanne ei kaupankäynnin tai asiakaspalvelun kannalta ole muuttunut meillä mitenkään. Myymme koneet, huollamme ne ja toimitamme myös varaosia”, kertoo Hannu Siukkola.

Lännen Tractors Oy:n Hannu Siukkola (oik.) ja NR-Urakointi Ky:n Sami Rautiainen ovat tehneet jo kaksi MultiOne kauppaa. Nyt Rautiainen osti edellisestä pykälää suuremman koneen eli itse asiassa italialaisperheen suurimman ; mallin GT950.

Pääasiassa Kaakkois-Suomessa toimiva NR-Urakointi Ky on erikoistunut betonipumppaukseen ja erilaisiin valutöihin. Kuusi henkeä työllistävällä yrityksellä on useita betonipumppuautoja ja pisin puomin pituus on 36 metriä. MultiOne GT950 on melkoisen tuore hankinta. Merkki on osoittautunut Rautiaisen mukaan luotettavaksi.

”Nostamme MultiOnella esimerkiksi 4-6 metrin pituisia tukipilareita, jotka painavat maksimissaan 600 kiloa. Edellinen kone kävi näissä nostoissa kiikkeräksi, joten nyt valitsimme tämän malliston suurimman eli vajaat 2000 kiloa painavan GT950 –mallin. Olemme itse rakentaneet siihen työkalun pilarien nostoa ja kääntelyä varten (kuvassa). Kyseessä on vaihdettavilla leukakappaleilla varustettu, ympäripyörivä koura. Kuormaajan virtausta on supistettu lisäventtiilien avulla. Tämä siksi, että pilarien asennuksessa tarvitaan hitaat ja tarkat puomin liikkeet”, opastaa Sami Rautiainen.

MultiOne malliston uusimmat koneet ovat Kubotan kolmesylinterisellä dieselillä varustetut, runko-ohjatut  S520D (940 kg) ja S525D (960 kg). Ne polveutuvat S600-sarjasta ja eroavat toisistaan vain ja ainoastaan moottorin tehon mukaan, kun tarjolla ovat 20 (14 kW) ja 25 (18,4 kW) hevosvoiman versiot.

Uuden 500-sarjan leveys on 980, pituus 2340 ja korkeus turvakaarella 1930 millimetriä. Uutuusmallit ovat saatavilla Suomessakin alkuvuodesta 2013.

Lue koko juttu Lehtiluukusta tai Konepörssistä 2/2013.

Lue seuraavaksi