Uutiset

Työkoneet

Multione-maahantuonti Artvelle

Kallioinen yhtiöihin kuuluva Artve Trading Oy ja italialainen CSF S.r.l. ovat solmineet kesäkuun alussa maahantuontiso- pimuksen koskien Multione-pienkuormaajia. Multione Nordic on lopettanut toimintansa ja maahantuonti on nyt yksinoikeudella Artvella.  Jälleenmyyntiverkostoa rakennetaan parhaillaan koko maan kattavaksi.

Autokaupassa ja IT-alalla aiemmin uraa tehnyt Markku Viitanen on ottamassa Artve Tradingin konemyynnin vastuun Arto Kallioisen siirtyessä yhä vahvemmin koko konsernin johtoon. ”Multionen myynti on järjestetty siten, että omat myyntipisteemme sijaitsevat Hyvinkäällä, Espoossa ja Jyväskylässä. Pohjois-Suomessa meillä on Multione-pienkuormaajien esittelyä tekevä, ympäri Lappia kiertävä kuorma-auto. Tampereen alueella jälleenmyynnistä vastaa NoteNet Oy. Etenkin Satakuntaan ja Itä-Suomeen jälleenmyyjiä haetaan parhaillaan”,        kertoo Viitanen.

Multione mallisto alkaa vajaan 500 kiloa painavasta kolmipyöräisestä mallista M14D  ja yläpäästä löytyy sitten jo työkunnossa 1700-1800 kiloa painava pienkuormaaja GT950DT. Mallisarjoja on viisi. M- ja 500-sarja ovat pitkälti vielä harrastajakäyttöön tarkoitettuja. 600-sarjasta ylöspäin ollaan ammattilaisille tarkoitetuissa malleissa.

”Multione-kanta on Suomessa viidensadan myydyn koneen paikkeilla. Koko koneperheen vahvuus on laajassa työlaitevalikoimassa. Lukumäärä on 170 lisälaitteen paremmalla puolella, joten uskoisin niillä hoituvan varsin kattavan repertuaarin tämäntyyppisten koneiden töistä. Työlaitteetkin tulevat pääasiassa Italiasta. Joitain kauhoja ja trukkipiikkejä teetämme Suomessa”, jatkaa Viitanen.

Baumassa keväällä esiteltiin uusi kuvassa oleva, Briggs & Sratton bensiinimoottorilla varustettu MK-pienkuormaaja (22 tai 27 hv). Se on jo ehtinyt Suomeenkin ja syksyn kotimaan näyttelyissä kuten Maxpossa Artve esittelee uutuutta.

Kallioinen Rent Oy vastaa kaluston vuokraamisesta. Arto Salenius on toimialajohtajana vuokrapuolella. Sektoria on kehitetty määrätietoisesti vuodesta 2009 lähtien, jolloin Salenius aloitti järjestelmällisesti hajallaan olevan kaluston kartoittamisen ja samalla vuokraustoiminta lähti kasvuun.

”Nyt meillä on kalustoa tarjolla pienistä kuormaajista isoon 220 tonnin autonosturiin saakka. Vuokrauksen painopiste on muuttunut viime vuosina huomattavasti. Ennen vuokrattiin käsityökaluja kuten naulapyssyjä ja piikkauskoneita”, kertoo Salenius.

Nyt painopiste on jo aika suurissa maa- ja rakennuskoneissa. Meiltä löytyy kaivukoneetkin 25 tonniin asti. Yhteensä niitä on tarjota vuokralle noin 50-60 kappaletta”, valistaa Salenius.

”Nouseva trendi edelleen on kurottajat. Työmailla se on konetyyppinä jo korvannut kaivurikuormaajan kokonaan. Niitä ei enää kysytä.”

Lue koko juttu Konepörssistä 8/2013 tai Lehtiluukusta.

Lue seuraavaksi