Uutiset

Työkoneet

Moottorikelkkaviikkoa vietetään marraskuussa

Teknisen Kaupan Liiton maastoajoneuvojaos järjestää kansallisen moottorikelkkaviikon marraskuun alussa 2.–7.11. Kelkkakauden avausviikolla uudet mallistot ovat esillä jälleenmyyjillä kautta maan.

Tämän syksyn Rovaniemen Kelekkamessut peruuntuivat vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Messujen sijaan Teknisen Kaupan Liiton maastoajoneuvojaos järjestää kansallisen moottorikelkkaviikon heti marraskuun alussa. Tapahtuma on koko viikon mittainen, jotta jokainen kelkkailusta kiinnostunut ehtii rauhassa käydä tutustumassa moottorikelkkoihin, niiden varusteisiin ja tarvikkeisiin sekä ajovarusteisiin oman aikataulunsa mukaan, ja välttää samalla pahimpia ruuhka-aikoja.

”Marraskuun alku on oikea aika tehdä laite- ja varustehankinnat, jotta kaikki on valmiina lumen tullessa. Alkukaudesta kaikkia värejä ja kokoja on hyvin saatavilla kauppiailla, joten kaikille löytyy mieleiset ajoneuvot ja -varusteet”, kertoo Teknisen Kaupan Liiton maastoajoneuvojaoston puheenjohtaja Riku Vaahtera.

Koeajolle kelkoilla ei vielä marraskuussa pääse, mutta koeajovarauksia pystyy tekemään lähimmällä jälleenmyyjällä jo etukäteen, ja näin ollen varmistamaan koeajon heti lumitilanteen salliessa ja kelkkareittien avautuessa. Samalla voit tutustua esimerkiksi muihin vapaa-ajan koneisiin ja laitteisiin, kuten esimerkiksi mönkijöihin, joita useimmilla kelkkakauppiailla on tarjolla.

Kelkkailu kotimaan luonnossa on hyvä (korona-ajan) harrastus

Viime kevään rajoitusten myötä ennakkokauppojen teko muuttui rajusti totutusta. Nyt talven lähestyessä tilanne on jokseenkin vakiintunut ja uusiin toimintatapoihin on jo totuttu. Kelkkakauppiaat ovat ottaneet huomioon nykyiset säädökset: myymälöissä etäisyydet on helppo säilyttää ja käsidesiä on saatavilla. Jokainen on siis turvallisin mielin tervetullut tekemään kelkka- ja varustekauppoja.

”Moottoripyörämarkkinoiden kasvu on todistanut, että suomalaiset haluavat nauttia kotimaansa maisemista. Viime kevään kelkkakauden jäätyä hieman kesken, uskoisin, että ihmiset viettävät paljon aikaa mökeillä myös ensi talven aikana, ja mikäs sen parempi liikkumismuoto talvisessa luonnossa kuin moottorikelkka ja hienosti hoidetut kelkkareitit”, Vaahtera jatkaa.


”Moottorikelkkailu on hieno laji, jota voi harrastaa kotimaan kauniissa luonnossa ilman lähikontakteja ja ruuhkia. Moottorikelkka vie käyttäjänsä sinne, minne ei talvioloissa kävellen tai autolla pääse. Vapaa-aikanaan suomalainen liikkuu ja toimii luonnossa. Kansallinen moottorikelkkaviikko tarjoaa kaikille mahdollisuuden tutustua kulkuvälineiden, varusteiden ja tekniikan viimeisimpiin kehityksiin. Toivotammekin lumista alkavaa talvea kaikille ja nautinnollisia retkiä kotimaan luonnossa.”


Kelkkaviikkoon osallistuvat jälleenmyyjät:

Lue seuraavaksi