Uutiset

Työkoneet

MJ Jaatinen Oy urakoi kolmannessa polvessa

90-luvun alusta alkaen on lisätty maarakennuskonekalustoa. Tällöin hankittiin mm. yhdistelmäkaivuri ja tela-alustainen kaivukone. Konekeskon Markku Marjava on toiminut siitä alkaen kaivukoneiden toimittajana yritykselle. Maarakennuspuolen suurimpina työnanta­jina ovat olleet  Metsäyhtiöt, Vapo, yksityinen sektori ja jossakin  määrin myös kunnallinen sektori. Matti kertoo yhtenä mielenkiintoisena työnä yrityksen tehneen Pohja­lankilan kosteikkoalueen työn, jossa Torsanjärven vedentilaa pyrittiin korjaamaan. Työ sisälsi patopenger-, ponttiseinä- ja massansiirtotöitä. Nykyisin työn ”hedelmistä” saavat nauttia järven vaikutuspiirissä olevat ihmiset.

Laatujärjestelmän yritys on hankkinut 2000-luvun vaihteessa. Sukupolven vaihdos tehtiin vuonna 2002 jolloin Janne Jaatinen perheineen otti vetovastuun yrityksestä. Matti Jaatinen haluaakin tuoda esiin sen että yrityksessä on tärkeää siirtää vastuu nuoremmille riittävän ajoissa. Näin turvataan ammattitaidon kehittyminen ja edellisen sukupolven ammattitaidon siirtyminen seuraavan sukupolven käyttöön.

Kustannustehokkuus ja ammattitaitoisen henkilöstön saaminen yrityksen palvelukseen on suurimpia haasteita tämän alan yrityksessä toteavat Matti ja Janne.

Konekesko toimitti uuden New Holland Kobelco E 235 B SR LC (kkht25) koneen keväällä 2012. Se on toinen samanlainen kone jonka yritys on hankkinut vuoden sisään. Janne Jaatisen mielestä Kobelco-teknologia on erittäin polttoaine­taloudellista ja luotettavaa sekä miellyttävää käyttää monissa erilaisissa töissä. Hänellä on pitkä kokemus Kobelcoista. Ensimmäinen Kobelco hankittiin vuonna 1998,  jolloin SK 210 LC Mark IV tuli yritykseen.
 Polttoainetalous on tänä päivänä merkittävässä roolissa myös kaivukoneissa. Janne kertookin, että se on yksi merkittävä syy miksi he luottavat New Holland Kobelcoon. Yhteistyö on Konekeskon kanssa sujunut moitteitta ja kaupat uusista koneista on hierottu positiivisella otteella Marjavan Markun kanssa.

Lue seuraavaksi