Uutiset

Työkoneet

Mitsubishin sähkötrukkeihin uusi sarja

Mitsubishi Forklift Trucks FB40-50(C)2 -sarja.

Mitsubishi Forklift Trucks on esitellyt uuden valikoiman sähkökäyttöisiä vastapainotrukkeja, FB40-50(C)2 -sarjan, joka on kehitetty tuottamaan erinomaista suorituskykyä tehokkaasti. Aikaisemman 3-mallisarjan korvaava uusi 4–5 tonnin valikoima koostuu seitsemästä mallista – sisältäen kompaktit ja kuorman painopiste-etäisyydeltään laajennetut mallit.

Uudessa FB-sarjassa yhdistyy kaksi usein vastakkaista ominaisuutta: hyvä energiatehokkuus ja korkea suorituskyky. Tämä on saavutettu hyödyntämällä uusinta vaihtovirtamoottoritekniikkaa sekä alustan ja komponenttien älykästä suunnittelua, mikä on lyhentänyt elektroniikka- ja hydraulikomponenttien välistä etäisyyttä.

Taloudellinen ja silti tehokas

Uusi FB40-50(C)2 -sarja kuluttaa energiaa jopa 20 % aikaisempia malleja vähemmän. VDI-tiedot osoittavat, että uusi sarja on erityisen hyvä kahdella alueella: energiankulutuksessa ja suorituskyvyssä (työjaksojen määrässä). Käytännössä tämä tarkoittaa, että uusia trukkeja voidaan käyttää täydellä akulla jopa 12,5 tuntia useimmissa sovelluksissa.

Sarja soveltuu erityisesti raskaaseen käyttöön, kuten vuokakalustoihin ja tukkuliikkeisiin, joissa käsitellään runsaasti kuluttavia tavaroita, kuten rakennustuotteita, lasia ja puutarhatuotteita.

Trukit on suunniteltu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Elektroniikkakomponentit ovat IP54-suojattuja, eli ne ovat pölytiiviitä ja roiskevesisuojattuja. Polttoainesäästöä ja alhaisempia päästöjä etsiville yrityksille FB40-50(C)2 -sarja tarjoaa loistavan vaihtoehdon diesel- ja LPG-trukeille.

Lisää valinnanvaraa

Valikoimaan kuuluu seitsemän mallia, mukaan lukien kaksi kompaktia (C) mallia. Lyhyempien mittojensa ansiosta ne soveltuvat erinomaisesti kohteisiin, joissa tilat ovat ahtaat tai pinoamistapa poikkeaa normaalista.

Lisäksi saatavana on kaksi erikoismallia (S), joissa alustan pituus on täsmälleen sama, mutta kuorman painopiste-etäisyys on 500 mm:n sijasta 600 mm. Tämän ansiosta trukilla voidaan käsitellä perusmallia isompia ja pidempiä kuormia eikä lisälaitteiden käyttö vaikuta mainittavasti trukkien nostokykyyn.

Räätälöitävä sarja tarjoaa runsaasti valinnanvaraa ja siinä on sopiva vaihtoehto kaikkiin käyttötarkoituksiin. Saatavana on kaksi ohjausjärjestelmää: ECO erittäin alhaiseen energiankulutukseen ja PRO suurille ajo- ja nostonopeuksille, neljä akunvaihtomenetelmää – käyttäjän tarpeista riippuen, viisi erilaista ohjaamoa, kaksi ympäristöpakettia – lämpimiin ja kylmiin oloihin. kaksi ohjaustapaa – hydrostaattinen ohjaus tai elektroninen ohjaus, joka parantaa suorituskykyä 3 % ja alentaa kulutusta 7 % sekä rengastyyppiä. Monipuolinen lisävarustevalikoima täydentää räätälöintimahdollisuudet.

Erinomainen käyttömukavuus

Kehittäessään trukkeja raskaisiin sovelluksiin suunnittelijat panostivat erityisesti kuljettajan mukavuuteen. Esimerkkinä tilava ohjaamo, joka kelluu täysin alustan päällä pitäen tärinätason minimissä. Lisäksi käsinojien, ohjauspylvään ja istuimen runsaat säätömahdollisuudet varmistavat, että käyttäjät pystyvät työskentelemään tuottavasti ja väsymättä.

Huippulaadukas näyttöpaneeli näyttää tiedot selkeästi kuljettajalle, joka voi mukauttaa trukin työtehtävän mukaan valitsemalla viidestä erikseen säädettävästä asetuksesta. Lisäksi ohjaamossa on runsaasti laatikoita, mukipidikkeitä ja muuta säilytystilaa.

Turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Sarja on saatavana esimerkiksi kaarreajon hallintajärjestelmällä, joka alentaa ajonopeutta kaarteissa vaaran uhatessa.

Malleissa on vakiona automaattinen seisontajarru, joka estää trukin vierimisen taaksepäin kaltevilla alustoilla, sekä peruutusvaroitin.

Lue seuraavaksi