Uutiset

Työkoneet

Minikone Oy – ECM myös myyntiin

Vantaalla konevuokrausta harjoittava Minikone Oy tunnetaan Etelä-Suomessa jo varsin hyvin. Noin 70 yksikön vuokrakonekannassa on minikaivukoneita reilun tonnin painosta aina kymmeneen tonniin saakka. Kaivava kalusto on italialaista ECM-merkkiä. Niiden lisäksi tarjolla on pyöräkuormaajia, liukuohjattuja pienkuormaajia ja jyriä.

”Olemme pääasiallisesti konevuokrausyritys, mutta nyt ECM-myyntikin on lähtenyt kunnolla käyntiin. Operoimme Etelä-Suomessa akselilla Lahti-Hämeenlinna-pääkaupunkiseutu. Nyt kevätsesonki on kovassa vauhdissa ja koneet liikkuvat. Pojat niitä kuskaavat työmaille kiivaasti, eli antavat minun olla rauhassa täällä konttorilla”, kertoo Anna-Liisa Lind, yksi Minikoneen omistajista.

Suomen Maanrakennuspalvelu oy:n uudisti minikonekalustoaan neljällä ECM-kaivukoneella. Intermatissa kätelty kauppa pitää sisällään kaksi ES 18 ZT -mallia (1,73 t/11,2 kW) sekä yhdet ES 60 TR – (6,0 t/33,8 kW) ja ES 85 ZT -mallit (9,0 t/46,5 kW). ”Tälllä hetkellä loppuvuosi on meilläkin jo varattu täyteen ja joudumme myymään pääosin eioota tällä hetkellä”, valottaa Heikki Nissinen kovilla kierroksilla kulkevaa pääkaupunkiseudun rakentamista.

Steewristin viime vuonna lanseeraama hydrauliikan pikaliitin on otettu varsinkin saksalaisten purku-urakoitsijoiden keskuudessa hyvin vastaan. Don Rödlin kertoo, että kuvan SQ70 on varustettu viidellä liittimellä (kuva). Suurimmassa mallissa SQ80, joka soveltuu 48 tonnin kaivukoneisiin saakka, on kuusi liittintä. Rödlinin mukaan liitin on täysin yhteensopiva OilQuick -standardin kanssa.

Lue seuraavaksi