Uutiset

Työkoneet

Minikaivukone kaikilla herkuilla

Vision 3D GNSS koneohjausjärjestelmän avulla työkone voidaan paikantaa satelliittitekniikan avulla muutaman senttimetrin tarkkuudella. Työmaan suunnitelma-aineisto syötetään järjestelmään, joka mahdollistaa kaivun reaaliaikaisen seurannan. Merkinnän tarve sekä turha kaivaminen vähenee huomattavasti, kun oikea korkolukema on koko ajan selvillä.
”Toistaiseksi asiakas käyttää vaihtokelpoista laitetta vain tässä VolvoEC15B-kaivukoneessa.

Länkisellä on tosin jo ennestään vastaava järjestelmä isommassa Volvossa. Tyypillisin kokoluokka onkin 20-25 tonnia, mutta pienempiin koneisiin asennukset ovat yleistymässä”, kertoo tuotepäällikkö Mikko Ilmonen Novatron Oy:stä.

”Nämä pienemmät konetyypit soveltuvat yleensä viherrakennus- ja pihatöihin. Piharakenteet ja alueet ovat usein hyvin monimuotoisia ja tarkkoja työkohteita. Suunnitelman aineisto koneohjausjärjestelmässä helpottaa kohteiden tekemistä. Koneohjaus tuo lisätarkkuutta ja nopeutta tämän kaltaisiin töihin”, jatkaa Ilmonen.

”Novatron -tuotteet ovat kotimaisia ja yrityksellämme on lähes 20 vuoden kokemus alalta. Tuki- ja huolto-organisaation resurssit ovat kehittyneet vuosien varrella niin, että voimme taata asiakkaallemme luotettavaa ja tasokasta palvelua joka puolella Suomea. Tällä hetkellä huoltopisteemme sijaitsevat Tampereen tehtaan lisäksi Oulussa, Kuopiossa, Vantaalla ja Urjalassa”, päättää Ilmonen.

Engcon EC02 soveltuu kaikkiin 1,5-3,5 tonnin painoisiin kaivukoneisiin. Vakiokiinnikkeet ovat S30 ja S40, mutta se voidaan kiinnittää myös suoraan puomiin. Pyörittäjä/kallistaja painaa 65 kiloa ja vaadittava öljyvirtaus on 15-35 litraa minuutissa.

Lue seuraavaksi