Uutiset

Työkoneet

Michelinin uutuus Boliden Kevitsalle

Michelin tuo markkinoille uuden sukupolven Michelin XDR3 -renkaan kuluttavilla kaivostyömailla käytettäviin maansiirtoautoihin. Ensimmäiset uutuusrenkaat on jo toimitettu Sodankylään Boliden Kevitsa Oy:n kaivokselle. Uuden Michelin 40.00 R57 XDR3 -renkaan käyttöikä on vähintään kymmenen prosenttia pidempi kuin edeltäjän, Michelin XDR2 -renkaan.

Uudet renkaat 40.00 R 57 ja 53/80 R 63 Michelin XDR3 on kehitetty avolouhoksilla käytettäviin maansiirtoautoihin. Kaivostoiminnan suurimpia haasteita on tehostaa työskentelyä kustannuksien karsimiseksi työturvallisuudesta tinkimättä, ja saada näin toiminnan kannattavuus paranemaan.

Uuden Michelin XDR3 -renkaan tuotekehityksessä on hyödynnetty kolmea tärkeää innovaatiota, joilla on merkittävä vaikutus renkaan käyttöikään. Edeltäjäänsä Michelin XDR2:een verrattuna uusi rengas kestää vähintään kymmenen prosenttia pidempään.

Uusi pintakuvio ja kumiseokset

Edeltävään malliin verrattuna uusi kuvio tuo merkittäviä parannuksia. Ensinnäkin kuvio viilenee entistä tehokkaammin, joten kulutuspinta on työskennellessä 8°C viileämpi ja kestää entistä paremmin kulutusta. Myös sillä on kulutuskestävyyttä parantava vaikutus, että renkaan kulutuspinta muodostaa entistä suuremman maakosketusalan. Tämän vuoksi myös kuorman paino jakautuu tasaisemmin maan pintaan. Lisäksi renkaan olka-alueiden kuviopalat lukkiutuvat käännöksissä ja kaarroksissa, mikä edelleen vähentää kulumisvaurioita.

Uudenlaisen sekoitusprosessin tuloksena kumiseos on erittäin tasainen, mikä lisää kulutuskestävyyttä. Neljä erilaista kumiseosta antavat kumille kaivosolosuhteisiin tarvittavia erityisominaisuuksia, joiden ansiosta uuden renkaan suorituskyky ja nopeuskapasiteetti sekä kulutuskestävyys ovat merkittävästi aiempaa paremmat.

Korroosiosuojatut teräskaapelit

Renkaan rungossa ja sen vahvikeosan työkerroksissa käytettävät sitkeät ja lujat teräskaapelit ovat kymmenen prosenttia vahvemmat kuin XDR2:ssa. Ne ovat kumieristeiset, jotta mahdollisen rengasvaurion synnyttämä korroosio ei pääse käsiksi niihin, mikä on tärkeää renkaan käyttöiän kannalta.

Michelin XDR3 on käytettävissä MEMS-rengasvalvontajärjestelmän (Michelin Earthmover Management System) kanssa, jolloin tiedot maansiirtoauton jokaisen renkaan lämpötilasta ja rengaspaineesta ovat luettavissa reaaliajassa.

Michelin XDR3 -renkaan kehitystyö kesti kuusi vuotta, joiden aikana kaikki asiakkailta kerätty tieto, heidän tarpeensa ja odotuksensa analysoitiin perusteellisesti. Pitkän testikäyttövaiheen aikana renkailla ajettiin kuluttavissa olosuhteissa yli 25 miljoonaa kilometriä, mikä vastaa 625 kierrosta maapallon ympäri. Tuloksena on useita asiakkaiden tarpeet huomioivia uudistuksia, jotka auttavat kaivostoiminnan kasvavien haasteiden kohtaamisessa.

Michelin 40.00 R 57 XDR3 tuli markkinoille syyskuussa 2016. Koko 53/80 R 63 tulee saataville tammikuussa 2017.

Lue seuraavaksi