Uutiset

Työkoneet

Micheliniltä ilmainen rengaspainelaskuri maansiirto- ja teollisuustyökoneisiin

Michelinin uusi rengaspainelaskuri on digitaalinen työkalu, joka tuo lisää työtehoa ja turvallisuutta maansiirto- ja teollisuustyökoneiden käyttäjille. Laskuria voi käyttää sekä tietokonepäätteellä että mobiililaitteilla missä tahansa kunhan internet-yhteys on saatavissa. Laskuri on ensimmäinen laatuaan maailmassa maansiirto- ja teollisuustyökoneita varten.

Työmailla ja teollisuusajossa väärillä rengaspaineilla työskentely on yleisesti tunnettu ongelma. Työn vaihtelevuuden takia on kuitenkin ollut vaikeaa tietää, mikä kulloisessakin tilanteessa on oikea rengaspaine. Tämä ongelma on nyt poistumassa, sillä Michelinin kehittämän uuden rengaspainelaskurin avulla koneenkäyttäjä voi nopeasti ja helposti tarkastaa oikean rengaspaineen millä mobiililaitteella hyvänsä.

Laskuri on englanninkielinen ja toimii siten, että työkoneen merkki ja malli valitaan rullavalikosta. Sitten valitaan kullakin akselilla käytetty rengaskoko ja -malli, jolloin laskuri antaa valmistajan suosituksen mukaisen nimelliskuorman ja rengaspaineen. Mikäli kuorma poikkeaa valmistajan nimelliskuorman mukaisesta, voidaan määritellä sopiva rengaspaine syöttämällä akselikohtainen työskentelypaino kuormattuna. Näillä tiedoilla Michelinin rengaspainelaskuri laskee hetkessä käyttötilanteeseen sopivat rengaspaineet akselikohtaisesti.

Kaiken kaikkiaan rengaspainelaskurin käyttö parantaa työn tuottavuutta alentamalla rengaskustannuksia ja vähentämällä työkoneiden seisonta-aikaa. Oikea rengaspaine kasvattaa renkaan käyttöikää, koska rengas kuluu hitaammin ja on vähemmän altis vaurioitumiselle.

Työskentelyturvallisuuden kannalta on tärkeää käyttää oikeita rengaspaineita, koska silloin työkoneen ajo-ominaisuudet ovat optimaaliset siirtymä- ja kuljetusajossa ja se käyttäytyy vakaasti siirrettäessä kuormaa ylös nostetussa kauhassa.

Oikealla rengaspaineella rengas lämpenee normaalisti, jolloin ylikuumenemisesta aiheutuvien renkaan sisäisten rakennevaurioiden vaara vähenee. Rengas kestää myös paremmin kulutuspintaan ja sivuihin kohdistuvia iskuja, jotka voivat aiheuttaa äkillisiä ja jopa vaarallisia vaurioita renkaalle ja vanteelle. Vaurioriskin pieneneminen vähentää myös työtehoa ja tuottavuutta uhkaavia yllättäviä työnseisauksia.

Rengaspainelaskuri on nyt käytettävissä ilmaiseksi niin tietokoneella kuin mobiililaitteilla. Se on erinomainen työkalu kaikille maansiirto- ja teollisuustyökoneiden parissa työskenteleville: rengasmyyjille, työkonemekaanikoille, koneenkäyttäjille, kuljettajille.

Michelinin rengaspainelaskuri on käytettävissä osoitteessa:
http://pressureadvisor.michelinearthmover.com/ 

Lue seuraavaksi