Uutiset

Työkoneet

Michelinin uusi dumppereiden työmaarengas

Michelin X-Super Terrain+ on uusi työmaarengas niveldumppereille.

Michelin X-Super Terrain+ on uusi työmaarengas niveldumppereille. Se on kehitetty parantamaan pitoa, joustavuutta ja työtehoa kaikentyyppisillä suurilla työmailla. Tämä rengas korvaa vaiheittain edeltäjänsä Michelin X-Super Terrain -renkaan.

Niveldumppereita käytetään tyypillisesti kaivoksissa, louhoksilla ja maarakennustöissä infrastruktuurin rakentamisessa. Tämäntyyppiset työt ovat jatkuvassa kasvussa maailmalla. Dumpperit kantavat 20-50 tonnin kuormia ja niiden on oltava monikäyttöisiä kaikissa olosuhteissa. Niillä on pystyttävä kuljettamaan mitä erilaisimpia materiaaleja kaikissa työmaaoloissa riippumatta säästä ja vuodenajasta.

”Juuri näillä äärimmäisen vaativilla työmailla nousee renkaiden kestävyys, vetokyky ja joustavuus ratkaisevaan asemaan, tietenkin yhdessä niitä käyttävien työkoneiden luotettavuuden ja tehon kanssa”, sanoo Juha Immonen, joka vastaa Michelin-maansiirtorenkaiden myynnistä Suomessa.

Kustannustehokas

Michelin X-Super Terrain+ -renkaan kulutuspinta ja sivut on entistä paremmin suojattu vaurioilta. Siksi rengasrikkoja tulee vähemmän, ennakoimattomia työnseisauksia jää pois ja työskentely tehostuu.

Uutuus on saanut uuden kumiseoksen ja runko valmistetaan uusinta teknologiaa hyödyntäen entistä vähemmän lämpöä tuottavaksi. Painetta käytetään puoli baaria enemmän kuin aikaisemmassa mallissa. Nämä seikat lisäävät renkaan kestävyyttä ja käyttöikää. Samalla ympäristökuormitus vähenee, mitä tukee myös entistä pienempi raaka-ainekulutus. Michelin X-Super Terrain+ soveltuu erinomaisesti sekä korjattavaksi että pinnoitettavaksi.

Uudesta renkaasta on alkuun saatavilla kaikkein yleisin koko 29.5 R25. Lisää kokoja tulee saataville myöhemmin.

Lue seuraavaksi